• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalstieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Duurzame mode maken voor Grow Talent Project

  AMSTERDAM - De natuur is vaak de inspiratiebron in de modewereld, maar wordt helaas ook volop geplunderd voor fast fashion. Het systeem achter de mode-industrie moet anders, een circulaire industrie is daarvoor het antwoord en nieuwe materialen die duurzamer zijn dan de huidige conventionele stoffen zijn hierin van belang.
Daarom start Fashion for Good het GROW talent project, een programma van 3 maanden dat begint in juli 2021. Hierin staan innovatieve biomaterialen centraal, die toegepast worden in kledingstukken en de toekomst van mode zullen laten zien. De kledingstukken worden gepresenteerd in een expositie die te zien zal zijn in het Fashion for Good museum op het Rokin in Amsterdam vanaf oktober 2021.

In samenwerking met fashion designer Iris van Herpen en een vakkundige jury, bestaande uit Vogue hoofdredacteur Rinke Tjepkema, de Creative Directors van Nina Ricci Lisi Herrebrugh en Rushemy Botter en ontwerper en uitvinder Daan Roosegaarde gaat Fashion for Good op zoek naar creatieven om mee te doen aan dit project.

Er wordt gezocht naar fashion designers die aan de slag gaan met 'biomaterialen', zoals ‘zijde’ gemaakt van sinaasappelschillen en ‘leer’ gemaakt van kurk, mais, kokosnoot en rijst, en dit verwerken tot kledingstukken en accessoires. Naast de designers wordt er gezocht naar content creators die het ontwerpproces weten vast te leggen om het te delen met de wereld.
"De wereldwijde uitdagingen waarmee we worstelen zijn tekenen van slecht design. We beschadigen Moeder Aarde met onze CO2-uitstoot en stijgende zeespiegel. Laten we samen ontwerpen en technieken bedenken om hieruit te komen.” verklaart Daan Roosegaarde.

In juli zal fashion designer Iris van Herpen de kick off geven van GROW talent, middels een creatie gemaakt van Orange Fibre-materiaal (zijdeachtige stof gemaakt van afval van sinaasappelschillen) die later dit jaar getoond zal worden. Het 3 maanden durende programma biedt persoonlijke begeleiding van de jury maar ook mentoren zullen de creatievelingen bijstaan: zoals modeontwerper Reuben Selby, expositie-ontwerper Harm Rensink en het Fashion for Good team.

“De creativiteit van een nieuwe generatie ontwerpers bepaalt de toekomst van de mode en vormt de ziel van Vogue. Ik zie het als onze taak om nieuw talent te helpen ontwikkelen en een platform te bieden in Vogue.” reageert Rinke Tjepkema.

De uiteindelijke creaties en content over dit ontwerpproces, worden gepresenteerd in een expositie die te zien zal zijn in het Fashion for Good museum op het Rokin in Amsterdam vanaf oktober 2021. Ook door het internationale publiek via virtuele tours. Het GROW talent project is onderdeel van het komende, één jaar durende, thema GROW dat in de wereld duikt van duurzame ‘biomaterialen’ met een tweetal tentoonstellingen en speciale programmering.

OPROEP VOOR CREATIEVEN - HOE KAN JE DEELNEMEN?
Creatieven kunnen zich opgeven via de Fashion for Good website tot en met 31 maart 2021. Het GROW talent project wordt gesteund door de Amsterdam Fonds voor de Kunst en de Europese Unie via het Allthings.bioPRO project, onderdeel van het onderzoek- en innovatieprogramma Horizon 2020, subsidieovereenkomst N° 887070.

Bij Fashion for Good is men trots op 'onze Good Fashion community' en richt men zich op samenwerkingen. Met de focus op het creëren van een positieve impact en het bouwen aan een wereldwijde positieve verandering. "We hechten grote waarde aan het hebben van een divers team met verschillende standpunten en geloven dat we dingen anders moeten doen om innovatie te stimuleren en verandering te bewerkstelligen. We zijn een internationaal team, momenteel met 11 nationaliteiten, dat toegewijd is aan het creëren van een inclusieve omgeving waar iedereen welkom is om zichzelf te zijn en zijn best te doen."

Alle kandidaten voor project GROW talent worden- samen met de jury - puur op basis van hun creativiteit, kwalificaties en ervaring beoordeeld.

FOTO: DAAN ROOSEGAARDE ...
CREDITS STUDIO ROOSEGAARDE