• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Duurzame mode maken voor Grow Talent Project

  AMSTERDAM - De natuur is vaak de inspiratiebron in de modewereld, maar wordt helaas ook volop geplunderd voor fast fashion. Het systeem achter de mode-industrie moet anders, een circulaire industrie is daarvoor het antwoord en nieuwe materialen die duurzamer zijn dan de huidige conventionele stoffen zijn hierin van belang.
Daarom start Fashion for Good het GROW talent project, een programma van 3 maanden dat begint in juli 2021. Hierin staan innovatieve biomaterialen centraal, die toegepast worden in kledingstukken en de toekomst van mode zullen laten zien. De kledingstukken worden gepresenteerd in een expositie die te zien zal zijn in het Fashion for Good museum op het Rokin in Amsterdam vanaf oktober 2021.

In samenwerking met fashion designer Iris van Herpen en een vakkundige jury, bestaande uit Vogue hoofdredacteur Rinke Tjepkema, de Creative Directors van Nina Ricci Lisi Herrebrugh en Rushemy Botter en ontwerper en uitvinder Daan Roosegaarde gaat Fashion for Good op zoek naar creatieven om mee te doen aan dit project.

Er wordt gezocht naar fashion designers die aan de slag gaan met 'biomaterialen', zoals ‘zijde’ gemaakt van sinaasappelschillen en ‘leer’ gemaakt van kurk, mais, kokosnoot en rijst, en dit verwerken tot kledingstukken en accessoires. Naast de designers wordt er gezocht naar content creators die het ontwerpproces weten vast te leggen om het te delen met de wereld.
"De wereldwijde uitdagingen waarmee we worstelen zijn tekenen van slecht design. We beschadigen Moeder Aarde met onze CO2-uitstoot en stijgende zeespiegel. Laten we samen ontwerpen en technieken bedenken om hieruit te komen.” verklaart Daan Roosegaarde.

In juli zal fashion designer Iris van Herpen de kick off geven van GROW talent, middels een creatie gemaakt van Orange Fibre-materiaal (zijdeachtige stof gemaakt van afval van sinaasappelschillen) die later dit jaar getoond zal worden. Het 3 maanden durende programma biedt persoonlijke begeleiding van de jury maar ook mentoren zullen de creatievelingen bijstaan: zoals modeontwerper Reuben Selby, expositie-ontwerper Harm Rensink en het Fashion for Good team.

“De creativiteit van een nieuwe generatie ontwerpers bepaalt de toekomst van de mode en vormt de ziel van Vogue. Ik zie het als onze taak om nieuw talent te helpen ontwikkelen en een platform te bieden in Vogue.” reageert Rinke Tjepkema.

De uiteindelijke creaties en content over dit ontwerpproces, worden gepresenteerd in een expositie die te zien zal zijn in het Fashion for Good museum op het Rokin in Amsterdam vanaf oktober 2021. Ook door het internationale publiek via virtuele tours. Het GROW talent project is onderdeel van het komende, één jaar durende, thema GROW dat in de wereld duikt van duurzame ‘biomaterialen’ met een tweetal tentoonstellingen en speciale programmering.

OPROEP VOOR CREATIEVEN - HOE KAN JE DEELNEMEN?
Creatieven kunnen zich opgeven via de Fashion for Good website tot en met 31 maart 2021. Het GROW talent project wordt gesteund door de Amsterdam Fonds voor de Kunst en de Europese Unie via het Allthings.bioPRO project, onderdeel van het onderzoek- en innovatieprogramma Horizon 2020, subsidieovereenkomst N° 887070.

Bij Fashion for Good is men trots op 'onze Good Fashion community' en richt men zich op samenwerkingen. Met de focus op het creëren van een positieve impact en het bouwen aan een wereldwijde positieve verandering. "We hechten grote waarde aan het hebben van een divers team met verschillende standpunten en geloven dat we dingen anders moeten doen om innovatie te stimuleren en verandering te bewerkstelligen. We zijn een internationaal team, momenteel met 11 nationaliteiten, dat toegewijd is aan het creëren van een inclusieve omgeving waar iedereen welkom is om zichzelf te zijn en zijn best te doen."

Alle kandidaten voor project GROW talent worden- samen met de jury - puur op basis van hun creativiteit, kwalificaties en ervaring beoordeeld.

FOTO: DAAN ROOSEGAARDE ...
CREDITS STUDIO ROOSEGAARDE