• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalstieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

De Koning in videogesprek met boekenbranche

  De Koning heeft donderdagochtend 21 januari een videogesprek gevoerd met vertegenwoordigers van de boekverkopersbranche. Het gesprek stond in het teken van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sector, voornamelijk voor de boekenverkoop, de zelfstandige boekverkoper en de fysieke boekhandel.

In de eerste coronagolf bleven de boekhandels met inachtneming van de coronamaatregelen open. Tijdens de huidige lockdown zijn de boekhandels gesloten en is sprake van een aanzienlijke daling in de verkoop. Boekhandels hebben in korte tijd moeten overstappen op online en telefonische verkoop, verdere digitalisering van het aanbod en een eigen bezorgdienst.

Daarnaast heeft de sluiting van de fysieke boekhandels tot gevolg dat uitgevers en auteurs een belangrijk platform verliezen om nieuwe titels te presenteren aan het publiek. Eén op de drie boekhandels heeft bij de Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond aangegeven in de gevarenzone te komen als de coronacrisis nog lang aanhoudt. De brancheorganisatie zet zich samen met Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) in voor de boekverkopers en roept mensen op te kopen bij de lokale boekwinkel.

De Koning sprak met de directeuren van de Koninklijke Boekverkopersbond en de CPNB en met drie eigenaren van zelfstandige boekwinkels over de gevolgen van de coronapandemie. De verschillen met de eerste coronagolf en de concurrentieslag met online boekaanbieders kwamen daarbij aan bod.

Daarnaast vertelden de boekverkopers aan Koning Willem-Alexander hoe zij zorgdragen voor hun medewerkers en hoe zij het contact met hun klantenkring tijdens de sluiting proberen te behouden met onder meer online activiteiten en persoonlijke bezorging van de bestellingen. Het is heel belangrijk dat ons koningshuis tijdens een overdosis van digitale communicatie ook de voor veel mensen zo belangrijke en geliefde boekenbranche in de spotlights zet. Hier vind je meer dan louter snelheid en oppervlakkigheid. Hier wordt er een beroep gedaan op je eigen niet voorgekauwde fantasie.     

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

WIE VAN BOEKEN HOUDT WÉÉT HOE BELANGRIJK HET IS DAT ONZE AUTEURS EN ONZE BOEKHANDELS ZICH GESTEUND WETEN DOOR EEN BREED PUBLIEK DAT ZICH GELUKKIG WEET DOOR HET LEZEN VAN DE VELE MOOIE BOEKEN DIE ONZE HARTEN VERWARMEN EN ONZE LEVENSKRACHT VERGROTEN...