• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalstieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

De voordelen van de bananen-schil

  De schil van een banaan heeft ook geweldige eigenschappen... Tegenwoordig wil iedereen afval verminderen, hergebruiken en recyclen. Bij Chiquita zijn ze daarin geen uitzondering. Als onderdeel van de beroemde Blauwe Sticker-campagne en de toewijding aan duurzaamheid, zorgen ze er speciaal voor dat niets aan die heerlijke bananen verloren gaat.
Als onderdeel van onze duurzame landbouwpraktijken gebruikt Chiquita de bladeren, stammen en stengels ook om een prachtige organische mulch te maken die boeren kunnen gebruiken om de grond te bemesten en te beschermen tegen bodemerosie. Bij de Tropical Ingredients Facility in Costa Rica is zelfs een ‘biovergister’ geïnstalleerd die weggegooid fruitmateriaal gebruikt om energie op te wekken… Best cool, toch? Hier zijn wat geweldige dingen om te doen met de bananenschil. Bekijk deze leuke (en gekke) ideeën! om tge beginnen... bananenschilthee

Ja, het bestaat en het is ook nog eens heel lekker! Om bananenschilthee te maken, doe je de bananenschil in een pan met water en laat je hem tien minuten zachtjes koken. Gebruik een tang om de schil te verwijderen en voeg naar smaak wat honing of suiker toe. Het is niet alleen heerlijk, maar ook super rustgevend op een koude winterdag.
Bananenschil-smoothie. Je kunt van bananen heerlijke, gezonde smoothies maken, maar wist je dat je ook de schil kunt toevoegen? Een blender van goede kwaliteit rekent wel af met die bananenschil – dus voeg hem gewoon toe met het andere fruit en de ingrediënten (er volgen hier een aantal geweldige recepten voor bananensmoothies). Roer het allemaal met wat ijs tot een glad en romig geheel – en genieten maar!

Schilconserven... Ja, bananenschillen kunnen worden gepekeld of gekonfijt – wat je maar wilt! Om bananenschillen te pekelen, snijd je ze in stukjes van 2,5 cm. Meng twee kopjes witte azijn, ⅔ kopje kristalsuiker, een eetlepel mosterdzaadjes en twee theelepels selderijzaadjes en kook 3-5 minuten. Doe alles vervolgens in een gesteriliseerde pot en zet het in de koelkast als het afgekoeld is. Je hebt heerlijk kruidige stukjes banaan om dagenlang van te snacken!

Voor gekonfijte bananenschillen: roer ½ kopje suiker met ½ kopje water in een pan en breng aan de kook. Voeg vervolgens twee in plakjes gesneden bananenschillen toe (plakjes van 2,5 cm tegen de draad in) en laat ongeveer tien minuten sudderen. Zodra je ziet dat de suiker begint te karamelliseren, leg je de schillen over op een bakplaat en laat je deze afkoelen. Zodra ze zijn uitgehard, knip je ze in reepjes en is het tijd om te genieten!

Bananenschilazijn ... Ja, azijn met bananensmaak – wie had dat gedacht? Om deze azijn te maken, voeg je gewoon gelijke delen suiker en azijn toe aan een pot met de bananenschillen en laat je het een tot twee weken fermenteren voordat je de schillen eruit haalt. Bedek de bovenkant van de pot met wat kaasdoek (niet met het deksel van de pot, want dan kan de pot ontploffen!) en zet de pot ergens schoon en veilig neer terwijl hij fermenteert. Het is een heel werk maar er zijn mensen die dat juist leuk vinden om te doen.

Rimpels gladstrijken? Komt er geen einde aan de kracht van de eenvoudige bananenschil?! De antioxidanten en vitamine C in bananen kunnen fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen. Wrijf gewoon de bananenschil over je gezicht en laat het 30 minuten intrekken voordat je het afspoelt en reinigt. Herhaal dit drie keer per week als onderdeel van je normale huidverzorgingsroutine. Probeer het maar eens uit!

Compost ... superinteressant! Voor iedereen met groene vingers zal het leuk zijn om te horen dat bananenschillen uitstekende compost zijn. Ze zijn een geweldige manier om organisch materiaal en belangrijke voedingsstoffen aan de mix toe te voegen – voornamelijk calcium, magnesium, zwavel, fosfaten, kalium en natrium – die allemaal belangrijk zijn bij het ondersteunen van de gezonde groei van je tuin.

( Hoewel bananenschillen het fruit binnenin goed beschermen, breken ze in feite heel snel af in compost. Als je de schillen in kleinere stukjes snijdt, zullen ze nog sneller uiteenvallen.
Leuk weetje: zijn bananenschillen echt glad?) 

Ja! Je zult het geweldig vinden om erachter te komen dat ze dit echt zijn! Bananen hebben een overvloed aan polysaccharidemoleculen in hun schil – een chemische stof die ook aanwezig is in de membranen waar onze botten samenkomen – en dat klinkt inderdaad glad!

Zie je het…van de voordelen van bananen ga je echt uit je bananendak! Met schil en al… Bananen zijn niet alleen ons favoriete gezonde tussendoortje, maar kunnen ook deel uitmaken van je schoonheidsregime!