• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Anita Witzier leidt New Food Verkiezingsdebat

  De aankomende Tweede Kamerverkiezingen staan in het teken van grote sociale en maatschappelijke veranderingen. Kiezersonderzoek door Kieskompas in opdracht van ProVeg toont aan dat er in Nederland groot draagvlak is voor ambitieuzer en sturend overheidsbeleid op de vleesconsumptie. Het grote New Food Verkiezingsdebat zal plaats vinden onder leiding van Anita Witzier op maandag 1 maart: 20:00 - 21:15. Het online debat is live te volgen via Zoom.

Maar is dat ook het plan van de partijen waar Nederland op 15, 16 en 17 maart op kan stemmen? Tv-presentatrice Anita Witzier legt deze vraag in het New Food Verkiezingsdebat voor aan kandidaat-politici van VVD, CU, SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, D66, PvdA en BIJ1.

Hoe denken deze kandidaten over de toekomst van ons voedselsysteem en de vee-industrie?
De kandidaten zijn:
- Tjeerd de Groot (D66) - Daan de Neef (VVD) - Carla Dik-Faber (CU)
- Frank Futselaar (SP - Laura Bromet (GroenLinks) - Leonie Vestering (Partij voor de Dieren)
- William Moorlag (PvdA) - Yvette Luhrs (BIJ1)

De kandidaat-politici debatteren onder leiding van presentatrice Anita Witzier over hun visie op ons voedselsysteem. Hoe gaat de overheid zorgen dat we in Nederland minder vlees en zuivel gaan eten? En gebruiken we de economische heropbouw na corona om systeemverandering te stimuleren of om het oude, dierlijke voedselsysteem in stand te houden?

Daarbij gaan ze in op 4 stellingen:
1. Voedselaanbieders moeten de taak krijgen om plantaardige voeding actief te stimuleren en dierlijke voeding te ontmoedigen.
2. De tijd is gekomen voor een duurzaamheidsheffing op vlees.
3. De veestapel moet gehalveerd worden.
4. Kweekvlees is een oplossing voor milieuproblemen en dierenleed.

Politieke partijen hebben in deze verkiezingscampagne hogere ambities in verband met vleesvermindering dan vier jaar geleden. Zo zet de ChristenUnie in haar partijprogramma expliciet in op een verkleining van de veestapel en vermindering van de vleesconsumptie, en wil de VVD inzetten op kweekvlees.

In de New Food Kieswijzer staan van alle partijen de standpunten op een rij. Ook toont de New Food Kieswijzer, op basis van uitgebreid kiezeronderzoek, dat er onder kiezers van SP tot VVD draagvlak is voor nog verdergaande stappen, zoals afschaffing van de bio-industrie.

ProVeg directeur Veerle Vrindts: "ProVeg wil een commitment voor ten minste een 50/50 verhouding van plantaardige en dierlijke eiwitten in het nieuwe regeerakkoord. Een ruime meerderheid van alle Nederlanders staat achter deze doelstelling. Ik ben benieuwd naar de ambitie van de kandidaten. Tijdens het debat gaan we horen waar zij zich voor inzetten de komende vier jaar of beter gezegd: aan welke beloftes mogen wij ze houden?"

Het online debat is live te volgen via Zoom op maandag 1 maart van 20.00 uur tot 21.15 uur. Deelname is gratis en beperkt tot 450 deelnemers.

Het New Food Verkiezingsdebat is een initiatief van ProVeg Nederland en wordt ondersteund door de Transitiecoalitie Voedsel, TAPP Coalitie, KindEarth.Tech en Stichting DOEN.

LEONIE VESTERING VAN DE PARTIJ VOOR DE DIEREN: AAN WELKE BELOFTES MOGEN WIJ ONZE POLITICI STRAKS HOUDEN? DAT IS DE GROTE VRAAG VAN HEEL VEEL ZEER OPLETTENDE KIEZERS DIE WIJ STRAKS SAMEN VANUIT ALLE PARTIJEN ZULLEN MOGEN VERTEGENWOORDIGEN...