• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Belgische Miss Hamamelis 2021 gekozen

  BELGIË / KALMTHOUT - Een sprookjesachtige story ...Het gaat om de toverhazelaars - Hamamelis -die bloeien in de winter, ongeacht koude of sneeuw. Ze hebben gele, oranje en rode bloemen op kale takken en verspreiden een krachtig, maar heerlijk zoet parfum. De verzameling toverhazelaars in het Belgische Arboretum Kalmthout is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste gekende exemplaren!

Verschillende planten zijn de oorspronkelijke moederplanten, waaruit alle commercieel gekweekte jonge planten voortkomen. Arboretum Kalmthout organiseert elk jaar de Hamamelisfeesten, waarbij het bezoekers langs de mooiste exemplaren leidt. De afgelopen decennia kochten heel wat mensen hun eigen toverhazelaar in het plantencentrum van Arboretum Kalmthout. Dit jaar organiseerde Arboretum Kalmthout voor het eerst een virtuele editie van de Miss Hamamelisverkiezing. Deelnemers hoefden deze keer geen tak van hun eigen toverhazelaar af te knippen en mee te brengen, maar konden thuis eenvoudig een foto delen op Instagram, Facebook of Twitter met #misshamamelis2021.
Maar nu zijn de unieke en eervolle labels van de Miss Hamamelis 2021 verkiezing per post verzonden. Zes eigenaars van een toverhazelaar, Hamamelis, ontvingen in hun brievenbus een gouden label, recht uit Arboretum Kalmthout. Dat kunnen ze aan de mooist verkozen toverhazelaar in hun eigen tuin hangen.

Tot vóór coronatijd werd in Arboretum Kalmthout tijdens het laatste weekend van januari jaarlijks een ‘Miss Hamamelis’ verkozen. Dat gin aldus: fiere tuiniers kwamen van heinde en verre met een tak van hun eigen toverhazelaar naar het arboretum en zetten die in een vaasje. Wie de mooiste of best geurende toverhazelaartak uit eigen tuin presenteerde, werd door een jury beloond met de titel van Miss Hamamelis.

In 2021 organiseerde Arboretum Kalmthout voor het eerst een virtuele editie van de Miss Hamamelisverkiezing. Deelnemers hoefden deze keer geen tak van hun eigen toverhazelaar af te knippen en mee te brengen, maar konden thuis eenvoudig een foto delen op Instagram, Facebook of Twitter met #misshamamelis2021.

In totaal postten 43 deelnemers foto’s met de hashtag #misshamamelis2021. In de selectie van de jury zijn enkel de foto’s opgenomen die in eigen tuin werden gemaakt. Op 25 februari 2021 koos de jury, met onder meer directeur-conservator Abraham Rammeloo en vaste arboretumfotograaf Myriam Luyckx, de winnaars.

De winnaars van de virtuele #misshamamelis2021 verkiezing op een rijtje, per drie v.l.n.r.: Bram Van Gool, Rob Hendricks, Rita Van Herck en Rudy Hanssens, Lieve de Cremer, Patrick Neefs en Carine Leysen, Stijn Somers.

Winnaars Miss Hamamelis 2021 in alfabetische volgorde, met jurycommentaar:
1. Bram Van Gool, fotografeerde zijn gele toverhazelaar in Huize Alberic in Kalmthout, ingezonden via Facebook. “Dit beeld toont mooi de unieke eigenschap van de toverhazelaar om zelfs tien dagen sneeuw te overleven,” zegt de jury. “Bovendien is het een mooi beeld, met een sterk en interessant contrast van het felgele tegen de donkere coniferen op de achtergrond.”
2. Lieve de Cremer postte een foto op Instagram. “Deze foto illustreert perfect dat een toverhazelaar kleur brengt in je tuin, zelfs op een donkere, regenachtige winterdag,” vindt de jury.
3. Patrick Neefs en Carine Leysen vroegen aan hun neef Merijn Van Wesemael om hun gele toverhazelaar te fotograferen voor onze Miss Hamamelis- wedstrijd. Hij stuurde dit beeld in via Instagram. “De foto toont op een prachtige manier het solitaire sterke karakter van een volwassen toverhazelaar op het hoogtepunt van zijn bloei,” benadrukt de jury.

4. Rita Van Herck en Rudy Hanssens werden geholpen door dochter Tine Hanssens om hun Hamamelis mollis via Facebook in te sturen. “Dit is een knallende foto met veel beweging en in een mooie compositie,” vindt de jury.
5. Rob Hendricks van de blog Natuurlijk Rijk zond verschillende beelden van de oranje toverhazelaar Hamamelis x intermedia ‘Jelena’ in zijn tuin in via Facebook en Instagram. De jury koos een beeld en liet weten: “Het samenspel van kleuren en texturen maakt dit een interessante combinatie: de toverhazelaar brengt extra licht in een decor van grassen, mossen, en omringende gebouwen. Het toont bovendien hoe veelzijdig je een toverhazelaar kunt toepassen in de tuin.”
6. Stijn Somers postte een vrolijk beeld op Instagram. “Een jonge bewonderaar bij een jonge plant, daar worden wij blij van,” aldus de jury.
De zes winnaars krijgen het gouden label ‘#misshamamelis2021’ om aan hun eigen toverhazelaar te hangen en het boek ‘Van Madeliefje tot Sequoiadendron’ van Eddy Aventure, die 40 jaar tuinchef was in Arboretum Kalmthout.

Contact- & bezoekadres Arboretum Kalmthout, Heuvel 8, 2920 Kalmthout, België
T +32 (0)3 666 67 41
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toegangsprijzen tuin - volwassenen € 7, senioren € 6, studenten € 5 - jaarkaart- en museumpashouders en kinderen -12 jaar gratis
COVID-19 maatregelen: toegang tuin enkel met vooraf gereserveerde tickets en tijdslot

Plantencentrum en cadeau- & boekenshop
Het plantencentrum en de cadeau- & boekenshop zijn vrij toegankelijk en elke dag open van 10 tot 17 uur, ook op zon- en feestdagen. De cafetaria is tijdelijk gesloten maar de bezoekerstoiletten blijven wel beschikbaar.
Het NMBS station van Kalmthout ligt op 200 m van de ingang van Arboretum Kalmthout.
De Fietsostrade F14 Essen-Antwerpen ligt naast het domein.

Eigen parking + extra parking aan NMBS station Kalmthout.
Meer informatie bereikbaarheid op de website