• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Petitie 8 Studentenbonden: volledige compensatie colleggeld

  Studentenactiegroep Compenseer Collegegeld NU! lanceert samen met studentenbonden een petitie voor volledige collegegeld compensatie als reactie op het Nationaal Programma Onderwijs dat minister van Engelshoven en Slob vorige week presenteerden. Hierin belooft het ministerie 50% korting op het collegegeld in het volgende jaar.

De studenten vragen zich af waarom 50% korting op een 100% crisis. Woordvoerder Jerom Maat: “Met de petitie willen we laten zien dat studenten echt nog niet tevreden zijn met dit halve gebaar. De problemen zijn veel groter dan een halve kortingsbon kan afkopen.”

In het Nationaal Programma Onderwijs is opgenomen dat studenten die dit collegejaar ingeschreven hebben gestaan volgend jaar maar de helft van het collegegeld hoeven te betalen. Als reden voor de 50% korting op collegegeld noemt het ministerie de inschatting van een gemiddelde studievertraging van een half jaar. De compensatie volgt op de roep van studentenorganisaties om studenten tegemoet te komen met een gratis extra studiejaar.

Compenseer Collegegeld NU en de studentenbonden vinden dat de compensatie tekort schiet. Bijvoorbeeld in het geval van studenten die een jaar studievertraging hebben opgelopen. Ook lijken er dit jaar veel meer studenten uit te vallen. Afstudeerders kunnen momenteel rekenen op compensatie voor drie maanden studievertraging. Maat stelt: “Als je nu afstudeert krijg je minder compensatie dan de rest van de studenten.”

Recent gaf een derde van de jongeren zijn of haar leven nog een onvoldoende. Volgens de studenten worden in de huidige pandemie de problemen van het leenstelsel en de kwetsbaarheid van studenten alleen maar verder uitvergroot. Maat: “Een goedmakertje van 1000 euro na een anderhalf jaar aan crisis komt dan echt te kort. Daarmee kan je anderhalf jaar sociaal isolement, mentale problemen en een stop op je brede ontwikkeling toch niet compenseren?"

Studentenbonden uit het hele land hopen met de petitie een duidelijk signaal af te geven want zij willen geen halve maar hele gebaren.

De petitie wordt ondersteund door acht studentenbonden uit het hele land. Zij horen allen van hun achterban dat het huidige plan van de minister tekort schiet. Met de petitie proberen ze de aan de politiek te laten zien dat studenten niet zo blij zijn met dit plan als zij denken.

DIT IS TARIK TAHOUNA VAN DE STUDENTENACTIEGROEP COMPENSEER COLLEGEGELD NU! DIE EEN PETITIE LANCEERT VOOR VOLLEDIGE COMPENSATIE COLLEGEGELD... STUDENTEN ZITTEN IN EEN NAARGEESTIG SOCIAAL ISOLEMENT EN VERLIEZEN BOVENDIEN DE ONMISBARE FINANCIËLE STEUN VAN HUN VOORHEEN NOG AANWEZIGE BIJBAAN...