• Introdans ook nu volop in actie

 • 'Photographic Paintings'

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Koningin Máxima en president Ramaphosa: herstel na corona

  Koningin Máxima en president Ramaphosa bespraken dinsdag hoe samenwerking tussen de lidstaten van de Afrikaanse Unie kan bijdragen aan betere toegang tot en veilig gebruik van digitale financiële diensten en aan Women’s Economic Empowerment. Volgens de Wereld Bank Groep dragen financiële diensten bij aan het herstel van de negatieve gevolgen van de coronacrisis.

Wereldwijd hebben 1,7 miljard volwassenen nog geen toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekering, lening, pensioen of digitale betaalmethoden. Dat betreft vooral mensen met een laag inkomen, vrouwen, kleine (boeren)bedrijven en mensen die in afgelegen gebieden wonen (Global Findex 2017).

Het Afrikaanse continent behoort tot één van de gebieden die bij het werk van Koningin Máxima prioriteit hebben. Koningin Máxima is ooit benoemd tot UNSGSA. Een hele mond vol afkortingen. Het betekent dat de koningin als speciaal vertegenwoordiger van de VN-secretaris-generaal hard werkt aan het verbeteren van de toegankelijkheid tot financiële diensten in minder ontwikkelde landen. Landen waarin mensen met een klein inkomen of een klein bedrijfje wat startkapitaal nodig hebben en waar ook vrouwen dankzij haar bemiddeling en support eindelijk aan de bak komen.

Dat heeft een grote invloed op het verbeteren van de economie en de persoonlijke groei van heel veel mensen. Bovendien zorgt het voor meer nieuwe banen.

Van 19 tot en met 21 januari bracht zij een virtueel bezoek aan Senegal en sprak zij virtueel met gouverneur Koné van de Centrale Bank van West-Afrikaanse Staten. Sinds zij in 2009 als UNSGSA begon heeft zij diverse Afrikaanse landen bezocht.

Door de jaren heen heeft zij reeds een druk programma uitgevoerd waarbij zij met een uitstekende kennis van zaken diverse lokale organisaties bezocht en zich in de meest uiteenlopende problemen verdiepte. Zij ging naar Egypte (2010), Ethiopië (2013, 2019), Kenia (2010), Liberia (2010), Mali (2011), Nigeria (2012, 2017), Rwanda (2010), Senegal (2011), Tanzania (2010, 2013), Zuid-Afrika (2011). Haar toewijding en concentratie werd daarbij breed gewaardeerd.

Het gesprek met president Ramaphosa als voorzitter van de Afrikaanse Uniezou aanvankelijk op woensdag 3 februari 2021 plaatsvinden, maar werd toen uitgesteld. Het volgt op deelname van Koningin Máxima en president Ramaphosa aan het virtuele evenement ‘G7 Partnership for Women’s Digital Financial Inclusion in Africa’ op 23 september 2020 tijdens de digitale 75e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.