• Introdans ook nu volop in actie

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Masterstudenten Design Academy Eindhoven tonen werk

  EINDHOVEN - 2 april 2021 - Masterstudenten Design Academy Eindhoven tonen werk in Gallery 3 van Het Nieuwe Instituut. Op de 3e etage Het Nieuwe Instituut presenteert Design Academy Eindhoven Moving in Stasis. Deze hybride tentoonstelling met een publiek programma online van 8 t/m 11 april, toont afstudeerwerk uit de Masters-lichting 2020 van de Design Academy Eindhoven.

De Design Academy Eindhoven zag zich door de externe omstandigheden vorig jaar gedwongen om de jaarlijkse Graduation Show in andere vorm op te voeren. In afwachting van hun tentoonstellingsmoment zijn nu, in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, 60 werken overgebracht naar Gallery 3 By You. Moving in Stasis is een tentoonstelling over de eigen totstandkoming en probeert grip te krijgen op het proces van het maken van een tentoonstelling in deze tijd. Het museum wordt hierbij gebruikt als plek om dingen te maken. De uitkomst daarvan wordt uiteindelijk in de digitale ruimte geëxposeerd.

Het project luidt een collectieve poging in om vooruit te bewegen, doordat het nieuwe inzichten over individueel werk faciliteert en een wederkerende, kritische ruimte biedt waar juist nu gebruik van kan worden gemaakt. De tentoonstelling is in zijn geheel gecureerd, ontworpen, en ontwikkeld door de afgestudeerden. Diverse werken, waaronder performance, filmvertoningen, objecten, geschriften en radio-uitzendingen, worden voor het oog van de kijker ontward en in een nieuwe vorm opgevoerd. De onderwerpen lopen uiteen van narratologie tot modaliteiten binnen de zorg, van choreografieën van ambachten tot onzichtbare architecturen.

Het publieke programma is vanaf donderdag 8 april tot en met zondag 11 april te volgen via audio- en livestreams op de tentoonstellingswebsite movinginstasis.com en via live.hetnieuweinstituut.nl.

Het programma start met een rondleiding door de tentoonstelling, gevolgd door podcasts (Radio Stasis) met interviews met externe gasten, vocale oefeningen, meditaties, audio documentaires, onderzoekverkenningen, paneldiscussies, performances, soundscapes, conversaties, en voordrachten. Aanvullend hierop zijn er livestreams (Moving in Stasis TV en Cinema) met onder meer filmscreenings, Q&A’s, thematische paneldiscussies, interviews, performances en live workshops.

Gallery 3 By You is een initiatief van Het Nieuwe Instituut om museale presentatieruimte beschikbaar te stellen voor makers uit het veld. De galerijen in Gallery 3 (bovenste etage museumgebouw) worden opengesteld voor projecten, zij het een eindexamenpresentatie van een academie, een installatie in het kader van een stedelijke manifestatie, een presentatie van een beroepsvereniging, of werk van jonge Rotterdamse makers.

Als makers regelen ze zelf de op- en afbouw, verzorgen ze de publiekswerving en dragen ze de kosten van de presentatie. In ruil stelt Het Nieuwe Instituut ruimte beschikbaar en biedt ondersteuning in de productie en communicatie van de presentatie.

Design Academy Eindhoven (DAE) behoort tot de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor design ter wereld. De school wordt internationaal geroemd om de vooruitstrevende en vermaarde namen die aan de academie zijn verbonden: leraren, voormalig medewerkers, oud-leerlingen, en studenten. Al meer dan 70 jaar heeft het instituut ambitieuze ontwerpers opgeleid om hun stempel op de toekomst te drukken door vrij en openlijk na te leren denken over wat design kan betekenen binnen een bepaalde context.

Publiek programma 8 tot en met 11 april
Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam