• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Belastingen: bijna 7 miljoen aangiftes binnen

  De Belastingdienst heeft tot donderdag 8 april bijna 7 miljoen aangiftes binnengekregen, iets meer dan vorig jaar op die datum. Wie vóór 8 april aangifte heeft gedaan, krijgt sowieso vóór 1 juli bericht van de Belastingdienst. Maar de eerste mensen krijgen zelfs al deze maand duidelijkheid. Aangifte doen kan nog tot 8 mei.

Tot 8 april kwamen er 6,8 miljoen aangiftes binnen. Dat is iets meer dan vorig jaar tot die datum. In totaal verwacht de Belastingdienst deze aangifteperiode zo’n 9,4 miljoen aangiftes te ontvangen. Door een storing in de eerste week van de aangiftecampagne was aangifte doen enige tijd wat beperkter mogelijk. Om mensen meer tijd te geven om aangifte te kunnen doen loopt de uiterste inlevertermijn nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei. Daarnaast werd ook de garantietermijn een week verruimd: iedereen die vóór 8 april aangifte deed (was 1 april), krijgt vóór 1 juli 2021 bericht.

Maar zelfs al deze maand – dus nog vóór het einde van de aangifteperiode – krijgen de eerste mensen bericht van de Belastingdienst. Dat is vaak direct de definitieve aanslag. Zo hebben ze snel duidelijkheid over wat ze terugkrijgen of moeten betalen.

Heleen Bisschoff-Moonen, verantwoordelijk voor de aangiftecampagne: “De aangiftecampagne verloopt gelukkig weer volgens plan. Mijn dank aan iedereen die al aangifte heeft gedaan, deze mensen sturen we zo snel mogelijk een bericht. En iedereen die nog aangifte moet doen en met vragen zit, aarzel niet om contact op te nemen met de Belastingdienst. We helpen graag.”

De meeste inhoudelijke vragen die bij de BelastingTelefoon binnenkomen gaan over aftrekposten (denk aan eigen woning: het aftrekken van hypotheekkosten) en zorgkosten. Ook komen er relatief veel vragen binnen over sparen en beleggen.

De Belastingdienst begrijpt dat voor sommige mensen aangifte doen niet gemakkelijk is. Wie hulp bij het doen van aangifte nodig heeft kan terecht bij de Belastingdienst. Medewerkers van de Belastingdienst hebben inmiddels meer dan 10.000 mensen telefonisch geholpen met het invullen van hun aangifte. De verwachting is in totaal circa 30.000 mensen hulp te kunnen bieden bij het doen van aangifte.

Opvallend is verder dat dit jaar de aangiftes vooral overdag binnen komen. In voorgaande jaren lag de piek vooral tussen 19.00 en 21.00 uur ‘s avonds. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat veel mensen als gevolg van de coronacrisis thuis werken.

Bij circa 8,3 miljoen mensen viel begin dit jaar een blauwe envelop op de mat: 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers kregen een brief om aangifte inkomstenbelasting te doen.

De Belastingdienst raadt iedereen aan de vooraf ingevulde aangifte goed te controleren en waar nodig aan te vullen, vooral als er iets is gewijzigd in de persoonlijke situatie. Dat is dit jaar nog belangrijker, omdat deze aangifte terugkijkt op een bijzonder jaar.