• Introdans ook nu volop in actie

 • Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Boek: Rust, regelmaat en fikkie stoken

  Een boek met 89 opvoedtips van twee vaders .... De twee vaders Paul en Wim moesten na de geboorte van hun kinderen het opvoeden als het ware opnieuw uitvinden. En wat blijkt? Van hun ervaringen kunnen ALLE ouders wat opsteken. Laat los, heb plezier, en wees soms wat strenger! Daar worden kinderen én hun ouders een stuk gelukkiger van.

Rust, regelmaat en fikkie stoken is een vrolijk boek waarin heilige opvoedhuisjes omver worden gegooid door de twee niet-zo-traditionele ouders. Ouderschap moet je zeker serieus nemen, maar mag het alsjeblieft ook wat relaxter? Op geheel eigen wijze geven de vaders praktische adviezen zoals: gebruik de nanny-stoel vooral voor jezelf; kijk samen televisie, dan doe je tenminste nog iets samen; wat te doen bij projectielbraken; en sla, por en duw je kinderen regelmatig. Dit slaan vinden wij als redactie een heel gek en totaal onjuist advies. Wij hebben zelf uitgebreide ervaring met het opvoeden van kinderen en het nooit nodig gehad om een kind een pets te geven.

In het boek zijn ook regels over internet – opgesteld samen met hun kinderen- opgenomen. Dat is wel weer een heel goede aanpak.Paul de Bont: “Het is verbazingwekkend hoeveel je moet leren tijdens de opvoeding en hoe vaak je het steeds toch anders doet dan je je had voorgenomen. Een gebruiksaanwijzing over kinderen zou eigenlijk verplicht moeten zijn voor ouders.”

De vaders merken van alles om zich heen op. Ze moesten er daarom eenvoudig een boek over schrijven. ...We zien en horen om ons heen gezinnen onderuitgaan. Kinderen die hun ouders tiranniseren. Meer dan de helft van de klas is gescheiden. Er zijn tienduizenden kinderen met ADHD, ADD, OCD en andere scrabble-diagnoses...

En dat niet alleen... De vaders zien overspannen ouders op school, werk en in de supermarkt. Allebei carrière, de huishoudtaken bij de moeder neergelegd, en dan ook nog in een soort dodelijke competitie met andere ouders over de leukste kleren, de mooiste foto op Instagram, de aantrekkelijkste traktatie en het meest vegan dieet. (Inderdaad helemaal jakkie).

De vaders zeggen dan ook: "Zonder drastische keuzes gaat het natuurlijk mis. Je verandert in je ouders of stevent op de scheiding af. Er zijn daarvoor oplossingen – met garantie.”

De auteur en vader Paul de Bont is televisiemaker. Hij bedenkt, ontwikkelt en produceert documentaires en series. Als eersten in Nederland kregen hij en zijn echtgenoot vier kinderen met een Amerikaanse draagster.

Boek: Rust, regelmaat en fikkie stoken - 89 opvoedtips van twee vaders
Auteur: Paul de Bont
Uitgeverij KOSMOS

Verschijning verwacht 1 juni 2021