• Historische Modeshow Sheila de Vries

 • Hoeden van Fabienne Delvigne: verfijnde look

 • Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Amazon by Addy in Villa Maasdonk

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Eenzame astronaut Michael Collins overleden

  Michael Collins, die deelnam aan de Apollo 11 missie naar de maan maar nooit op het maanoppervlak stond, is overleden na te hebben geleden aan kanker, aldus zijn familie. Hij werd 90 jaar. Collins, die kort de politiek in ging maar uiteindelijk een gevierd schrijver en kunstenaar werd, speelde een cruciale rol in de politiek tijdens de achtdaagse Apollo 11 missie in 1969. Terwijl Neil Armstrong en Buzz Aldrin de meeste aandacht kregen voor de historische eerste maanlanding, was Collins net zo cruciaal voor het succes van de missie.

Als piloot van de maanlander verbleef Collins in een baan om de maan terwijl Neil en Buzz over de maan zweefden, soms zonder radiocontact met de buitenwereld. In een interview in juli 2009 zei hij dat hij erg bezorgd was over de veiligheid van Armstrong en Aldrin. Hij was bang dat hij als zij op de maan zouden omkomen, alleen naar de aarde zou moeten terugkeren. En dan als enige overlevende van de missie zou worden gezien als iemand die voor het leven is getekend. " Geen mens sinds Adam heeft zo'n eenzaamheid gekend," vertelde NASA Publioc Relations officer Douglas Ward destijds aan verslaggevers.

Hij voerde cruciale manoeuvres uit in de ruimte die nodig waren om op de maan te landen. Collins had gemengde gevoelens over het feit dat anderen de eer kregen: "Ik vond zeker dat ik niet de beste was van de drie," zei hij. "Maar ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik erg blij was met de plaats die ik had."

Aldrin, 91, is nu de enige overlevende van de missie. Als eerbetoon aan Collins schreef Aldrin: "Lieve Mike, waar je ook bent geweest of zult zijn, je zult ons altijd met passie begeleiden naar nieuwe hoogten en verten. We zullen je missen. Moge je rusten in vrede."

President Joe Biden eerde Collins ook in een verklaring die woensdag werd vrijgegeven dat hij "een leven vol dienstbaarheid aan ons land heeft geleefd." Hij voegde er aan toe: "Hij was een sleutelfiguur in de geschiedenis van de Verenigde Staten door bewonderenswaardige prestaties in de ruimte."

De familie Collins zei dat "Mike de uitdagingen van het leven altijd met stijl en bescheidenheid heeft aanvaard, en dat hij deze, zijn laatste uitdaging, op dezelfde manier tegemoet trad." Ze verwezen naar zijn "moedige strijd tegen kanker."

Zij benadrukten: "Hij heeft zijn laatste dagen vredig doorgebracht, met zijn familie aan zijn zij." En: "We zullen hem vreselijk missen. Maar we weten ook hoe gelukkig Mike zich voelde om het leven te hebben kunnen leven dat hij heeft geleid," voegden ze eraan toe. "We zullen zijn wens respecteren om dat leven te vieren, niet te betreuren."

Twee dochters en kleinkinderen overleven Collins. Hij stierf op de 64e verjaardag van zijn huwelijk met Patricia Finnegan Collins, die in 2014 overleed.

MICHAEL COLLINS DE EENZAME ASTRONAUT BIJ DE EERSTE MAANLANDING...

"WE VOELDEN HET GEWICHT VAN DE HELE WERELD OP ONZE SCHOUDERS DRUKKEN..."