• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Eenzame astronaut Michael Collins overleden

  Michael Collins, die deelnam aan de Apollo 11 missie naar de maan maar nooit op het maanoppervlak stond, is overleden na te hebben geleden aan kanker, aldus zijn familie. Hij werd 90 jaar. Collins, die kort de politiek in ging maar uiteindelijk een gevierd schrijver en kunstenaar werd, speelde een cruciale rol in de politiek tijdens de achtdaagse Apollo 11 missie in 1969. Terwijl Neil Armstrong en Buzz Aldrin de meeste aandacht kregen voor de historische eerste maanlanding, was Collins net zo cruciaal voor het succes van de missie.

Als piloot van de maanlander verbleef Collins in een baan om de maan terwijl Neil en Buzz over de maan zweefden, soms zonder radiocontact met de buitenwereld. In een interview in juli 2009 zei hij dat hij erg bezorgd was over de veiligheid van Armstrong en Aldrin. Hij was bang dat hij als zij op de maan zouden omkomen, alleen naar de aarde zou moeten terugkeren. En dan als enige overlevende van de missie zou worden gezien als iemand die voor het leven is getekend. " Geen mens sinds Adam heeft zo'n eenzaamheid gekend," vertelde NASA Publioc Relations officer Douglas Ward destijds aan verslaggevers.

Hij voerde cruciale manoeuvres uit in de ruimte die nodig waren om op de maan te landen. Collins had gemengde gevoelens over het feit dat anderen de eer kregen: "Ik vond zeker dat ik niet de beste was van de drie," zei hij. "Maar ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik erg blij was met de plaats die ik had."

Aldrin, 91, is nu de enige overlevende van de missie. Als eerbetoon aan Collins schreef Aldrin: "Lieve Mike, waar je ook bent geweest of zult zijn, je zult ons altijd met passie begeleiden naar nieuwe hoogten en verten. We zullen je missen. Moge je rusten in vrede."

President Joe Biden eerde Collins ook in een verklaring die woensdag werd vrijgegeven dat hij "een leven vol dienstbaarheid aan ons land heeft geleefd." Hij voegde er aan toe: "Hij was een sleutelfiguur in de geschiedenis van de Verenigde Staten door bewonderenswaardige prestaties in de ruimte."

De familie Collins zei dat "Mike de uitdagingen van het leven altijd met stijl en bescheidenheid heeft aanvaard, en dat hij deze, zijn laatste uitdaging, op dezelfde manier tegemoet trad." Ze verwezen naar zijn "moedige strijd tegen kanker."

Zij benadrukten: "Hij heeft zijn laatste dagen vredig doorgebracht, met zijn familie aan zijn zij." En: "We zullen hem vreselijk missen. Maar we weten ook hoe gelukkig Mike zich voelde om het leven te hebben kunnen leven dat hij heeft geleid," voegden ze eraan toe. "We zullen zijn wens respecteren om dat leven te vieren, niet te betreuren."

Twee dochters en kleinkinderen overleven Collins. Hij stierf op de 64e verjaardag van zijn huwelijk met Patricia Finnegan Collins, die in 2014 overleed.

MICHAEL COLLINS DE EENZAME ASTRONAUT BIJ DE EERSTE MAANLANDING...

"WE VOELDEN HET GEWICHT VAN DE HELE WERELD OP ONZE SCHOUDERS DRUKKEN..."