• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Debuutbundel Voor als je stuk bent genomineerd

  ALKMAAR – Het indrukwekkende debuut van de jonge, talentvolle artieste Schiavone Simson staat op de shortlist voor de C. Buddingh'-prijs voor het beste poëziedebuut van 2021. Dit maakte de jury, bestaande uit dichter Ellen Deckwitz (voorzitter), schrijver en illustrator Mylo Freeman en de Brusselse Passa Porta-directeur Ilke Froyen, bekend.

Tijdens de 51ste editie van Poetry International Festival, dat plaats vindt van 10 t/m 13 juni 2021, wordt de C. Buddingh’-prijs voor de 34e keer uitgereikt.

Juryrapport Voor als je stuk bent: 'Voor als je stuk bent bewijst dat poëzie troost kan bieden. De urgentie, de kracht en de kwaadheid die uit de bundel spreken verraste en ontroerde de jury. Voor als je stuk bent is niet alleen een zoektocht naar taal en een zoektocht in vormen maar probeert ook actief een connectie met de lezer op te maken: “Niet veranderen / omdat de postbezorger nu je verloofde is. / Niet veranderen / omdat de sensatie nu als een warm bad voelt. / Als het bad leegloopt / is de postbezorger weer de postbezorger / en ben jij niemand meer.”

Schiavone stond als spoken word-artiest en singer-songwriter op diverse podia en maakt onderdeel uit van Poetry Circle Nowhere. Voor als je stuk bent is voor iedereen die worstelt, botst of breekt.'

'Sinds 1988 bekroont Poetry International jaarlijks het beste Nederlandstalige poëziedebuut met de C. Buddingh'-prijs. Daarmee beoogt Poetry International meer aandacht te genereren voor talentvolle nieuwe stemmen in de Nederlandstalige poëzie. Voor menig dichter van naam was de C. Buddingh’-prijs de eerste belangrijke trofee die in de wacht werd gesleept. Eerdere winnaars waren Ilja Leonard Pfeijffer, Anna Enquist, Lieke Marsman, Ellen Deckwitz, Marieke Lucas Rijneveld, Radna Fabias en Jens Meijen (2020). ' (Bron: poetry.nl)

Schiavone Simson is 23 en van jongs af aan al op zoek naar wat er precies bij haar past en ze weet zeker dat muziek maken en verhalen vertellen de motor zijn, die haar ziel, geest en hart aandrijft.

Schiavone stond als spoken word-artiest en singer-songwitter op verschillende podia zoals: Woorden Worden Zinnen Festival, Bijlmer Parktheater en Ekko. Ook maakte ze onderdeel uit van Poetry Circle Nowhere. Ze leverde een bijdrage aan de bundel Dichter bij Meester Bart.