• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Opnieuw strijd Israel met Palestijnen

   Palestijnse functionarissen in de Gazastrook claimden maandag dat ongeveer 20 mensen werden gedood in gevechten met Israël in een van de bloedigste botsingen in jaren. Autoriteiten verklaarden dat er ten minste negen kinderen onder de slachtoffers waren. Deze informatie kon niet onafhankelijk worden geverifieerd.
Dit aantal doden werd bekendgemaakt nadat Palestijnse militanten in de Gazastrook maandag raketten hadden afgevuurd in de richting van Jeruzalem en het zuiden van Israël. Deze groep bevestigde dat het daarmee een dreigement uitvoerde om Israël te straffen voor gewelddadige confrontaties met Palestijnen in Jeruzalem. De groep uitte haar woede over het feit dat Israël niet had voldaan aan hun eis dat de Israëlische troepen zich zouden moeten terugtrekken uit de omgeving van de Al Aqsa moskee, de op twee na heiligste plaats van de islam, vanwaar het geweld is losgebarsten.
Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan raakten meer dan 300 Palestijnen gewond bij botsingen met de Israëlische politie, die in het gebied met rubberen kogels, verdovingsgranaten en traangas schoot. Ook Joden vereren dit gebied waar volgens hun ooit de Bijbelse tempels hebben gestaan. Volgens de Israëlische autoriteiten raakten ten minste 21 Israëlische politieagenten bij de botsingen gewond.

Te midden van het tumult zei het Israëlische leger dat het verschillende Hamas-doelwitten had getroffen als reactie op raketten die door Hamas-extremisten vanuit Gaza waren afgevuurd. Het voegde eraan toe dat acht van deze strijders zijn aangevallen.
Het bloedvergieten vond plaats terwijl Israël maandag de "Dag van Jeruzalem" vierde, ter herdenking van de inname van de oostelijke delen van Jeruzalem in de Arabisch-Israëlische oorlog van 1967.

"Terroristische organisaties hebben op Jeruzalemdag een rode lijn overschreden en ons aangevallen in de buitenwijken van Jeruzalem," benadrukte premier Benjamin Netanyahu in een toespraak. "Israël zal zeer streng hierop reageren. Wij zullen geen aanslagen op ons grondgebied, onze hoofdstad, onze burgers en onze soldaten tolereren. Wie ons aanvalt, zal een zware prijs moeten betalen", waarschuwde hij.

De Israëlische luitenant-kolonel Jonathan Conricus verdedigde de Israëlische militaire reactie ondanks berichten over burgerslachtoffers.
Hij zei dat ten minste zes van de 45 vanuit Gaza afgevuurde raketten in de richting van de buitenwijken van Jeruzalem waren gelanceerd, waardoor ook een woonhuis werd geraakt. "We zijn begonnen met het aanvallen van militaire doelen van Hamas", zei Conricus tegen verslaggevers, zonder een tijdschema te noemen voor een Israëlisch offensief. "Hamas zal een zware prijs betalen."

Hoewel militanten en hun woningen de gemelde doelwitten vormden, kreeg Hamas internationaal kritiek omdat het burgers als menselijk schild gebruikte.

Het was niet onmiddellijk duidelijk of dat het geval was geweest tijdens deze laatste botsingen. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid gaf geen nadere toelichting op de oorzaak van de sterfgevallen.

Conricus benadrukte dat Israël zijn luchtaanvallen op het noorden van Gaza richt op Hamas militanten, maar voegde eraan toe dat ze de berichten onderzochten als zouden er kinderen zijn gedood. "We hebben meerdere incidenten meegemaakt waarbij raketten afgevuurd door Gaza-terroristen te dichtbij kwamen. Hier zou mogelijk hetzelfde plaats gevonden kunnen hebben," voegde Conricus eraan toe, verwijzend naar een andere mogelijke maar niet geverifieerde oorzaak voor de doden.

Er waren lichtstrepen te zien toen Israëls antiraketsysteem Iron Dome ten minste enkele raketten onderschepte die vanuit de Gazastrook in de richting van Israël werden gelanceerd, waardoor mogelijk meer vernietiging werd voorkomen.Raketsirenes loeiden door heel Jeruzalem en andere delen van Israël. Zelfs het Israëlische parlement, de Knesset, werd geëvacueerd, zo vernam Worthy News Newspartner van De Couturekrant. 

Raketten afgevuurd vanuit Gaza troffen voor het laatst de omgeving van Jeruzalem tijdens een oorlog in 2014 tussen Israël en Palestijnse militanten in het gebied. Een afzonderlijk incident vond plaats aan de versterkte grens tussen Gaza en Israël, waar een Palestijnse anti-tank raket werd afgevuurd vanuit het kleine kustgebied op een burgervoertuig. "Daarbij raakte een Israëliër gewond raakte," liet Conricus weten.

Terwijl de spanningen opliepen, werden internationale pogingen ondernomen om het geweld in te dammen. Het persagentschap Reuters citeerde een Palestijnse ambtenaar die verklaarde dat Egypte, Qatar en de Verenigde Naties, die in het verleden bemiddeld hebben bij wapenstilstanden tussen Israël en Hamas, in contact stonden met de leider van de groep, Ismail Haniyeh.

BLOEDIGE CONFRONTATIES TUSSEN TWEE GELOOFSRICHTINGEN DIE HUN IN HÚN OGEN HEILIGE GELOOFS-OPVATTINGEN TEN KOSTE VAN ALLES VERDEDIGEN ZELFS IN DE WETENSCHAP DAT DIT TOT ERNSTIGE CONFLICTEN KAN LEIDEN...