• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Singer Laren: Affiches van Hamdorff

  LAREN - Singer Laren opende vandaag de deuren met de feestelijke heropeningstentoonstelling De affiches van Hamdorff. In villa De Wilde Zwanen van Singer Laren is t/m 15 augustus een tentoonstelling gewijd aan het beroemde Hotel Hamdorff. Rond 1900 transformeert de ondernemer Jan Hamdorff (1860-1931) herberg ‘De Vergulde Postwagen’ aan de Brink tot het nieuwe 'luxe' Hotel Hamdorff.

Vervolgens laat hij in 1913 een kunstzaal aanbouwen met bijbehorend feestterrein. Naast de grote jaarlijkse kunsttentoonstelling biedt Hotel Hamdorff iedere zomer een spraakmakend programma vol muziek en feesten waarop volop modern wordt gedanst.

De expositie toont een serie affiches die de roemruchte geschiedenis van het bruisende Hotel Hamdorff verbeelden. Kleurrijke en swingende affiches waarin kunst en muziek samensmelten met een heerlijke dosis humor. Er zijn affiches te zien van onder andere Willy Sluiter, Johan Briedé, Mommie Schwarz, Eppo Doeve en Eelco ten Harmsen van der Beek. Samen vertellen ze het succesverhaal van Hotel Hamdorff als het culturele hart van Laren.

De actieve ondernemer Jan Hamdorff (1860-1931) speelt de hoofdrol in het verhaal van de tentoonstelling. Hij is niet alleen de uitbater van het Kroegje, dé ontmoetingsplek voor de kunstenaars in het dorp, maar ook de drijvende kracht achter het hotel, de kunstzaal en de feesten, een traditie die na zijn dood wordt voortgezet.

Daarnaast zet Hamdorff zich als actief lid van de Larense gemeenteraad in om het dorp op de toeristische kaart te zetten en helpt hij kunstenaars aan atelierruimte.

Aan de hand van foto’s en ander documentatiemateriaal in vitrines komen alle aspecten van de roemruchte geschiedenis van Hotel Hamdorff in de tentoonstelling aan bod, waaronder de Larense toneelclub De Papegaai.

Bij de tentoonstelling is online een tentoonstellingstour en een podcast beschikbaar.

De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met het Erfgoedfestival Gooi & Vecht met het thema: 'Ontdek grensverleggers, uitvinders en wereldverbeteraars'. In dit thema kan de grensverleggende cultureel ondernemer Jan Hamdorff niet ontbreken.

NIEUW: SINGER SOIREES

In de traditie van Hotel Hamdorff organiseert Singer Laren een serie soirees: vanaf 11 juni, tien vrijdagavonden met een diner in de beeldentuin, muziek, dans, tentoonstellingsbezoek en korte lezingen door onder anderen museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm.
Kaarten zijn te reserveren via singerlaren.nl