• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Boek: Avonturenverhaal Schorpioenkind

  ROTTERDAM - Avonturenverhaal Schorpioen Kind is het antwoord van Hans Peitsman-Delfin op de roep in de samenleving om elkaar minder te wantrouwen. Tegelijk sluit het goed aan op het thema van de Boekenweek, tweestrijd. In Schorpioen Kind strijden goed en kwaad constant met elkaar. ‘Het is belangrijk om altijd dicht bij jezelf te blijven.’

Het boek Schorpioen Kind van Hans Peitsman-Delfin past heel goed in deze tijd, waarin er steeds meer aandacht is voor spiritualiteit en waarin vertrouwen soms mist. In Schorpioen Kind staan goed en kwaad tegenover elkaar, en komt fantasy dicht bij de werkelijkheid.
In zijn boek vertaalt Peitsman-Delfin zijn eigen leven en ervaringen in een fantasy-verhaal.

De hoofdpersoon, Schorpioen Kind, is achtergelaten bij een rivier in Mexico en wordt opgevangen en opgevoed door twee nieuwe ouders, net zoals de auteur Peitsman-Delfin zelf heeft meegemaakt. Peitsman-Delfin heeft in zwaar weer verkeerd en kampte met een burn-out en depressie. Zijn redding: schrijven en spiritualiteit. De auteur heeft zeven jaar lang een reis gemaakt van zakenman naar creatieveling en deze transformatie heeft een helende werking op hem gehad.

Het boek is positief en een echt avonturenverhaal. Peitsman-Delfin neemt de lezer mee in de avonturen van Schorpioen Kind en laat zien hoe belangrijk het is om hoop en vertrouwen te hebben. En om altijd dicht bij jezelf te blijven.

Daarnaast pleit de auteur voor inclusiviteit en empathie, door in het verhaal twee verschillende stammen tegenover elkaar te zetten. Schorpioen Kind staat er middenin, maar houdt hoop dat het goed komt en wil naar de verbinding zoeken.

De autobiografische elementen en spirituele benadering over vertrouwen is de rode draad in het boek. Peitsman-Delfin verwoordt het zo: ‘Vertrouwen in dat wat groter is en in dat wat meer is dan hemel en aarde.’

Het magische avontuur van Schorpioen Kind leest makkelijk weg en is een verhaal voor jong en oud. Het boek laat zien dat kinderen niet altijd minder zijn dan volwassenen en dat wijsheid niet noodzakelijk altijd met de jaren hoeft te komen.

Volwassenen kunnen vaak ook leren van een kind. Het boek haalt daarom het kind in de lezer naar boven.

Boek: Avonturenverhaal Schorpioenkind

Auteur: Hans Peitsman-Delfin

Uitgeverij: Jules Barks Publishing