• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Avonturenverhaal Schorpioenkind

  ROTTERDAM - Avonturenverhaal Schorpioen Kind is het antwoord van Hans Peitsman-Delfin op de roep in de samenleving om elkaar minder te wantrouwen. Tegelijk sluit het goed aan op het thema van de Boekenweek, tweestrijd. In Schorpioen Kind strijden goed en kwaad constant met elkaar. ‘Het is belangrijk om altijd dicht bij jezelf te blijven.’

Het boek Schorpioen Kind van Hans Peitsman-Delfin past heel goed in deze tijd, waarin er steeds meer aandacht is voor spiritualiteit en waarin vertrouwen soms mist. In Schorpioen Kind staan goed en kwaad tegenover elkaar, en komt fantasy dicht bij de werkelijkheid.
In zijn boek vertaalt Peitsman-Delfin zijn eigen leven en ervaringen in een fantasy-verhaal.

De hoofdpersoon, Schorpioen Kind, is achtergelaten bij een rivier in Mexico en wordt opgevangen en opgevoed door twee nieuwe ouders, net zoals de auteur Peitsman-Delfin zelf heeft meegemaakt. Peitsman-Delfin heeft in zwaar weer verkeerd en kampte met een burn-out en depressie. Zijn redding: schrijven en spiritualiteit. De auteur heeft zeven jaar lang een reis gemaakt van zakenman naar creatieveling en deze transformatie heeft een helende werking op hem gehad.

Het boek is positief en een echt avonturenverhaal. Peitsman-Delfin neemt de lezer mee in de avonturen van Schorpioen Kind en laat zien hoe belangrijk het is om hoop en vertrouwen te hebben. En om altijd dicht bij jezelf te blijven.

Daarnaast pleit de auteur voor inclusiviteit en empathie, door in het verhaal twee verschillende stammen tegenover elkaar te zetten. Schorpioen Kind staat er middenin, maar houdt hoop dat het goed komt en wil naar de verbinding zoeken.

De autobiografische elementen en spirituele benadering over vertrouwen is de rode draad in het boek. Peitsman-Delfin verwoordt het zo: ‘Vertrouwen in dat wat groter is en in dat wat meer is dan hemel en aarde.’

Het magische avontuur van Schorpioen Kind leest makkelijk weg en is een verhaal voor jong en oud. Het boek laat zien dat kinderen niet altijd minder zijn dan volwassenen en dat wijsheid niet noodzakelijk altijd met de jaren hoeft te komen.

Volwassenen kunnen vaak ook leren van een kind. Het boek haalt daarom het kind in de lezer naar boven.

Boek: Avonturenverhaal Schorpioenkind

Auteur: Hans Peitsman-Delfin

Uitgeverij: Jules Barks Publishing