• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Koningin Máxima bij Kinderbiënnale Groninger Museum

  Koningin Máxima opende dinsdagochtend 1 juni de Kinderbiënnale in het Groninger Museum. De eerste Kinderbiënnale van Nederland is een interactieve expositie met werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Dertig kinderambassadeurs uit de provincie Groningen hebben meegewerkt aan het tot stand komen van de kunstwerken en de inrichting van de tentoonstelling.

De kinderen hebben in de aanloop naar de tentoonstelling onder andere meegewerkt aan het schrijven van informatie over de kunstwerken, hebben samen de inrichting bepaald en geleerd over marketing en hoe je een rondleiding geeft. Ook zijn de kinderen op atelierbezoek geweest bij de deelnemende kunstenaars.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding over de tentoonstelling en ging in gesprek met de kunstenaars en de kinderambassadeurs.
De Kinderbiënnale is een actieve tentoonstelling die je uitdaagt om te reageren op de kunst. Je wandelt letterlijk door een kunstwerk, je bouwt mee of je hebt interactie met een digitale presentatie.

Tijdens deze eerste Nederlandse editie zijn er elf kunstwerken te zien. Drie installaties komen uit Singapore, de overige werken zijn vervaardigd door nationale en regionale kunstenaars, met Groningse kunstenaars in het bijzonder.

Er is werk van internationale kunstenaars Andreas Schlegel & Hazel LimSchlegel, Donna Ong en Eko Nugroho. De Nederlandse kunstenaars zijn Bert Schoeren, Chantalla Pleiter, Harry Arling, Lambert Kamps, Nou&Herkauw, Sandra de Groot, Studio Maky, Werc Collective en Wies Noest.

Zij zijn speciaal voor deze Nederlandse biënnale geselecteerd uit de regio Groningen. De Kinderbiënnale is tot stand gekomen in samenwerking met National Gallery in Singapore, basisscholen uit Groningen en regionale partners.

Naast de Kinderbiënnale zijn er deze zomer nog meer mooie tentoonstellingen te zien. Nieuw is de expositie over De Ploeg-lid Alida Pott, met 30 werken die de expressiviteit en eigenzinnigheid tonen die zo kenmerkend zijn voor haar stijl.

En natuurlijk kun je hier ook genieten van de vaste collectie en de tentoonstelling Pronkjewails: originele combinaties van prachtige objecten die gearrangeerd zijn tot meesterlijke stillevens.

Na de heropening is de Kinderbiënnale tot en met 9 januari 2022 te bezichtigen voor publiek.

FOTO: OPENING KINDERBIËNNALE GRONINGER MUSEUM © SIESE VEENSTRA