• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Dolfinarium middelpunt van discussie

  AMSTERDAM - 8 juni 2021 - Sea Shepherd en House of Animals hebben gerechtelijke stappen ondernomen tegen de uitvoervergunning voor een aantal zeezoogdieren van Dolfinarium Harderwijk.

Naar aanleiding van een kritisch rapport van de Visitatiecommissie Dierentuinen na hun bezoek aan het Dolfinarium Harderwijk in juni 2019, eiste nu demissionair minister Carola Schouten dat het Dolfinarium het roer om zou gooien. Dolfinarium Harderwijk wil nu twee walrussen, acht dolfijnen en twee Californische zeeleeuwen naar een pretpark in China exporteren, omdat daardoor in het Dolfinarium meer ruimte voor de achterblijvende dieren zou ontstaan.

Om de dieren naar China te mogen verhuizen is toestemming nodig van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Voor een aantal dieren is een uitvoervergunning voor China aangevraagd. Het gaat om dieren die oorspronkelijk uit de EU komen. Er is ook een wederuitvoervergunning aangevraagd voor een aantal dieren dat niet uit de EU afkomstig is en die dus eerder vanuit een niet-EU land zijn ingevoerd.

Om te voorkomen dat deze toestemming wordt gegeven hebben Sea Shepherd en House of Animals gerechtelijke stappen ondernomen om de omstreden vergunningen te schorsen. Drs. G. Vons, directeur Sea Shepherd Nederland: "Door een aantal dieren naar het buitenland te exporteren voldoet het Dolfinarium Harderwijk nog steeds niet aan de door de minister gestelde eisen. Het enige verschil is dat de verantwoordelijkheid voor gezondheid en welzijn van de betreffende dieren wordt overgedragen aan een Chinees pretpark. Indien de minister hiermee instemt, onttrekt zij zich aan de verplichtingen zoals die gesteld zijn door de RVO."

Karen Soeters, oprichter van House of Animals: “Dolfijnen in het Dolfinarium hebben minder dan 0,000001 procent van hun natuurlijke leefruimte."

"Een paar dieren minder lost dit probleem niet op en zorgt er niet voor dat de huisvesting van de resterende dieren voldoet om te voorzien in hun natuurlijke behoeften. Daarbij is gebrek aan ruimte slechts 1 aspect van de ernstige mishandeling die we deze dieren laten ondergaan door ze in een dolfinarium te houden," gaat zij verder. 

Eindconclusie: "Het Dolfinarium is niets anders dan een circus met wilde dieren en dat is verboden in Nederland.”