• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hongaarse media ontstemd over weigering interview

  BOEDAPEST - De politieke spanningen lopen op nadat duizenden Hongaren door Boedapest hebben gemarcheerd omdat zij tegen de regeringsplannen zijn om hier de eerste Chinese universiteitscampus van de Europese Unie te bouwen. Ze liepen van het Heldenplein in de Hongaarse hoofdstad naar het parlementsgebouw, waar de burgemeester van Boedapest, Gergely Karácsony, de menigte herinnerde aan de prijs die ooit voor de vrijheid werd betaald.

Hij stond oog in oog met meer dan 10.000 mensen en sprak op een bepaald moment met achter hem de supergeplaatste iconische foto van de "Tankman", een ons niet bekende man die voor een colonne tanks staat. Het Chinese leger, dat niet in staat was hen tegen te houden, heeft in 1989 in Peking minstens honderden pro-democratische demonstranten gedood. Dit werd bekend als het bloedbad van Tiananmen.

Karácsony maakte duidelijk dat het communistische regime dat verantwoordelijk is voor'een dergelijk bloedvergieten geen recht op een eigen universiteit in Boedapest zou mogen hebben. Hij zei dat hij droomde van een natie waar politici eindelijk vragen van journalisten zouden beantwoorden, ondanks bezorgdheid over een vermeend hard optreden van de regering tegen de media.

Karácsony, die de volgende premier wil worden na de verkiezingen van volgend jaar, weigerde echter de vragen van de verslaggever van Worthy News en andere media te beantwoorden terwijl hij naar zijn limousine liep.

Dit incident, gefilmd door een lokaal televisiestation, ging viraal op de Hongaarse sociale media en op regeringsgezinde mediakanalen, variërend van kranten tot staatstelevisie. Karácsony's persvoorlichter probeerde namelijk de verslaggever op een afstand te houden en zei dat vragen pas twee dagen later tijdens een persmoment zouden worden beantwoord.

Dit incident was voor een regeringssecretaris aanleiding om een verklaring uit te geven waarin hij de behandeling van de journalist "veroordeelde". Plotseling kwamen verschillende factoren tegelijk meer naar voren. De liberale burgemeester, een zelfverklaard groen onafhankelijk oppositiepoliticus, was namelijk eerder al onder druk komen te staan. Hij zou hebben gelogen over de universiteitsdiploma's die hij heeft behaald en over zijn capaciteiten om Engels te kunnen spreken. Hij werd echter burgemeester van Boedapest en ziet zichzelf tevens wel als opvolger van de premier.

Hij heeft alle beschuldigingen ontkend en zei dat de als autocratisch beschouwde premier Viktor Orbán weigert toe te geven dat er iets totaal mis is met de plannen voor de bouw van de 1,8 miljard dollar kostende campus van de (door de Chinese overheid hier in Europa geplande) Fudan-universiteit.

Het geld dat voor het project wordt uitgetrokken, is meer dan de regering-Orban in 2019 aan haar hele hogeronderwijsstelsel heeft uitgegeven, volgens officiële schattingen. Ongeveer 1,5 miljard dollar van de kosten zal worden opgebracht door een lening van een Chinese bank, zo bleek uit uitgelekte documenten.

Het project bedreigt ook betaalbare huisvesting voor studenten, zei de burgemeester, alhoewel dit door de regering wordt ontkend. Boedapests burgemeester Karácsony wil de straten rond de campus in Boedapest, die in 2024 klaar moet zijn, daarom 'een andere naam geven.'

De nieuwe straatnamen zijn gericht op gerapporteerde schendingen van de mensenrechten in China. Eén straat zal worden vernoemd naar de Dalai Lama - de verbannen spirituele leider van Tibet, die door Peking wordt beschouwd als een gevaarlijke separatist. Een andere straat, de Free Hong Kong Street, herinnert aan de onrustige democratische beweging in Hong Kong.

Een derde straat zal Uyghur Martyrs' Road heten, naar de etnische groep die volgens het Westen in Xinjiang, China, te maken heeft met schendingen van rechten en genocide.

Naast moslims worden ook Oeigoerse christenen, een minderheid, zwaar vervolgd, volgens verschillende goed geïnformeerde christelijke groeperingen en rechtenactivisten. Een vierde straat, Bishop Xie Shiguang Road, verwijst naar een naar verluidt vervolgde Chinese katholieke priester.

DE NIEUWE STRAATNAMEN GENOEMD DOOR BOEDAPESTS BURGEMEESTER ZIJN ZEER VEELZEGGEND...

EN DE VERSLAGGEVER (STEFAN. J. BOS) KREEG UIT BINNEN- EN BUITENLAND TALLOZE REACTIES VAN MENSEN DIE DE HELE DAG DOOR STEEDS WEER OPNIEUW OP DE HONGAARSE TV ZAGEN HOE HIJ TEVERGEEFS PROBEERDE AAN DE BURGEMEESTER VAN BOEDAPEST ENKELE VRAGEN TE STELLEN...