• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Boek: Leiding geven bij burn-out

  DEN HAAG - ‘Als ondernemers en leidinggevenden de mechanismes begrijpen hoe werknemers in een burn-out belanden, kunnen ze niet alleen veel persoonlijk leed besparen, maar ook tienduizenden euro’s per jaar aan extra loonkosten.’ Dat betoogt burn-outexpert dr. Ir. Carine Coehoorn, onder meer in haar nieuwe boek Burn-out is als failliet gaan.

Leidinggevenden kunnen burn-out veroorzaken, maar ook voorkomen. Dat hun rol cruciaal is wordt wel onderkend, maar een hands-on gids wat je moet doen als je te maken hebt met burn-out in je team ontbreekt in Nederland. Terwijl het om heel veel geld gaat dat organisaties veel leuker kunnen besteden. Burn-out en faillissement zijn een vergelijkbaar proces dat veel ellende geef. Burn-out neemt al jaren toe, en de coronatijd maakt voor veel mensen de stress er niet beter op. TNO* becijferde dat zo’n 25% (2,8 miljard) van alle loonkosten bij verzuim te relateren is aan werkdruk, werkstress en burn-outklachten. Voor een middelgrote organisatie met 50 fte en 5% verzuim komt dat neer op ongeveer €38.000 per jaar.

Het is voor leidinggevenden daarom essentieel dat ze burn-out begrijpen en weten wat hen te doen staat. Coehoorn vergelijkt burn-out met failliet gaan: allebei een geleidelijk proces waar je toch op verschillende momenten actie kunt ondernemen om het onheil te keren. Ze geeft per fase van uitval en van herstel hele concrete stappen wat je als leidinggevende kunt doen.

Aan de hand van levensechte verhalen van leidinggevenden die met burn-out in hun team te maken krijgen laat Coehoorn zien hoe lastig het soms te herkennen is of op te lossen. Als leidinggevende kun je zelfs deel van het probleem zijn. Het vraagt kennis en vaardigheden om te zorgen dat je burn-out zo snel mogelijk oplost. Vrijwel geen enkele leidinggevende heeft hier echter voor geleerd. Coehoorn biedt hen met haar boek een heldere en handzame gids.

Carine Coehoorn heeft gestudeerd aan de Wageningen Agricultural University en is gepromoveerd in de Bedrijfskunde bij de RUG. Vanuit haar exacte achtergrond heeft zij een voorkeur voor helder, logisch en praktisch. Tegelijk heeft zij een grote fascinatie voor energetische werkvormen en wonderlijke processen zoals kwantumfysica.

Coehoorn werkt nu ruim 20 jaar als coach en trainer, waarvan de laatste 10 jaar bij de Perspectief Groep in Harderwijk. Het valt haar op in contacten met leidinggevenden dat zij juist psychisch gerelateerd verzuim lastig vinden. Ze herkennen de fysieke kant van burn-out vaak niet.

Doordat ze zich handelingsverlegen voelen, laten ze het soms op hun beloop, waardoor de medewerker zich niet gesteund voelt en de werkgever onnodig veel kosten heeft.

Of het maakt juist dat leidinggevenden stevig de druk erop houden, zonder te beseffen waarom ze juist daardoor zelf het herstel in de weg zitten. Ook dit leidt tot onnodige schade en kosten. Het is haar verlangen dat dit boek gaat helpen om met het juiste begrip van de situatie op de juiste wijze er mee om te gaan. 

Boek: Burn-out is als failliet gaan – hands-on gids voor leidinggevenden.
Auteur: Dr. Ir. Carine Coehoorn
Illustrator en vormgever: Frederieke Ridder

Verkrijgbaar via managementboek.nl of boekenbestellen.nl of burnoutisalsfaillietgaan.nl