• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Voor een Beregoeie Reis

  RHENEN - Op 12 april 2021 lanceerde stichting Bears in Mind een crowdfunding om twee verwaarloosde beren uit Oekraïne te redden en op te vangen in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark. Binnen zeven weken tijd hebben ruim 1677 donaties ertoe geleid dat het streefbedrag van € 50.000 is behaald! De eerste acties zijn in gang gezet om de beren op te halen, maar Bears in Mind droomt verder.

“We zijn overspoeld met enthousiaste berichten en het doet ons goed te zien dat het welzijn van de beren zoveel mensen aan het hart gaat, net als ons,” aldus Ingrid Vermeulen, directeur Stichting Bears in Mind. Inmiddels hebben de twee beren een medische check gehad, wordt het papierwerk in orde gemaakt en is er al hard gewerkt aan het quarantaineverblijf in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark waar de beren de eerste weken in verblijven. Het is de bedoeling dat de twee beren deze zomer nog naar Nederland komen. Omdat er zoveel steun voor de beren is, heeft stichting Bears in Mind het streefbedrag verhoogd.

Er is namelijk nog plek in Het Berenbos voor een beer en er staat een beer op het lijstje van de stichting. Deze beer kan gebruikmaken van de opgeknapte quarantaine dus het gaat om de medische checks, het papierwerk en het transport dat bij elkaar gespaard moet worden.
In 2019 ontving Bears in Mind de melding dat er twee beren in een klein vies hok in een speeltuin in Oekraïne nauwelijks verzorgd worden. Dagelijks worden de beren door de tralies heen getreiterd.

Aan die tijd komt bijna een einde nu de beren naar Het Berenbos worden gehaald en weer kunnen leren om gewoon beer te zijn. De derde beer is een vrouwtjes beer in Bosnië. Ze is als weesje gevonden , waarschijnlijk is haar moeder illegaal gestroopt en vervolgens is het weesje jarenlang verborgen gehouden voor de autoriteiten, omdat het verboden is om beren in privébezit te houden is de eigenaar nu akkoord gegaan haar nu een beter en beerwaardig leven te geven in Het Berenbos.

Via beregoeiereis.nl kan gedoneerd worden of men kan zelf gratis een actie starten om zo deze beren te helpen aan de reis van hun leven, de reis naar een beter bestaan in Het Berenbos. Donaties zijn hard nodig want alleen op deze manier kan Bears in Mind haar mooie werk voort blijven zetten.

Door corona zijn de inkomsten van de stichting behoorlijk teruggelopen en daarom vraagt Bears in Mind de hulp van alle Nederlanders via een crowdfunding op berengoeierei.nl

In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, van een onbezorgd leven. Ze leven er op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, een vijver en diverse holen. Ze hebben volop gelegenheid om elkaar te ontwijken of juist op te zoeken.

De beren krijgen een dieet gebaseerd op wat wilde beren door het jaar heen eten. Hun natuurlijk gedrag wordt daardoor gestimuleerd; ze gaan zelfs in winterrust in een van de bestaande holen of in een hol dat ze zelf graven. De beren in Het Berenbos kunnen door dit alles weer beer zijn.

Op dit moment leven er acht bruine beren in Het Berenbos, elk met een eigen verhaal. Sinds 1993 zijn er al dertig beren opgevangen in Het Berenbos.