• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Studenten: 50% korting voor 100% crisis

  UTRECHT - Studenten zijn heel verontwaardigd over het gebrek aan financiële compensatie van het door hun zo duur te betalen collegegeld. Het begint met de Utrechtse studenten maar het speelt bij studenten in heel Nederland. Ze hebben hun redenen om verontwaardigd te zijn want ze willen best ergens hun schouders onder zetten maar dan moet er ook rekening met hun positie gehouden worden. Ze laten zich daarbij ook niet zomaar even afschepen.

Studenten zitten sinds Corona al een jaar thuis en volgen bijna al het onderwijs van achter hun laptop. Dit heeft voor veel studenten een negatieve invloed op hun studie en mentale welzijn. Het zijn jongeren aan de start. Mensen die nog volop aandacht nodig hebben maar ook financiële support voor de basics in life. En veel studenten zijn nu afhankelijk van hun studielening, doordat er minder bijbaantjes te vinden zijn.

Studenten in heel Nederland pleiten voor compensatie voor het betaalde collegegeld over het studiejaar 2020-2021. De petitie van de Actiegroep Compenseer Collegegeld NU verzamelde is nu meer dan 50.000 keer ondertekend. De petitie zal binnenkort dan ook worden aangeboden aan de Tweede Kamer. De actiegroep hoopt dat het groeiende aantal ondertekeningen de grote noodzaak onder studenten voor compensatie laat zien en de Tweede Kamer kan overtuigen.

Woordvoerder August Ammerlaan: “Het is heel mooi om te zien dat zoveel studenten zich hiervoor durven uit te spreken. Het is nu ook tijd voor de onderwijsinstellingen om hun solidariteit met hun studenten te uiten en op te roepen tot compensatie.”

Ook in Utrecht zitten de studenten niet stil. Maandag 14 juni hebben zij actie gevoerd bij de Universiteit Utrecht. Binnenkort volgen ook de Hogeschool Utrecht en de ROC’s in Utrecht. De studenten hebben een spandoek opgehangen aan een gebouw van de universiteit aan de Drift. 

Zij roepen het College van Bestuur op om een brandbrief te ondertekenen en te versturen naar de regering, om haar aandacht te vestigen op de diverse problematieken waar studenten sinds de uitbraak van de corona-pandemie mee te kampen hebben gehad. Hierbij hebben zij benadrukt dat de docenten natuurlijk niet schuld hebben aan de negatieve gevolgen van corona voor studieprestaties, maar dat deze moeilijkheden er gewoon zijn de te waarderen inspanningen van de docenten.

Britt, studente aan de Universiteit Utrecht geeft aan: “Ik heb dit jaar erg veel financiële druk ervaren. Ik probeer nu zo snel mogelijk af te studeren om niet verder in de schulden te komen, in plaats van te genieten van mijn studententijd. De huidige pandemie heeft daar nog een schepje bovenop gedaan.”

De overheid besloot eerder dit jaar al dat studenten die het afgelopen jaar studeerden, volgend jaar 50 procent korting krijgt op het collegegeld volgend jaar om ze een adempauze te gunnen. De actiegroep Compenseer Collegegeld NU vindt dat dit niet genoeg is en pleit ervoor dat collegegeld en lesgeld dat in 2020-2021 is betaald door alle studenten (MBO, HBO en WO) met terugwerkende kracht wordt gecompenseerd, in de vorm van een gratis collegejaar, het schrappen van studieschuld of als compensatie.

Dus ook studenten die in 2020-2021 afstuderen moeten compensatie krijgen. Het is van belang voor de samenleving dat niet alleen bedrijven, maar ook studenten gezond door de coronapandemie komen. Geef studenten daarom nu een adempauze, compenseer collegegeld nu!

MEER WETEN? HELPEN OF ONDERSTEUNEN?

MEER HIEROVER IS TE VINDEN OP COMPENSEERCOLLEGEGELD.NU