• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Voorkom depressie van man in midlifecrisis

  GOUDA - “Mannen met een midlifecrisis raken gestrest en depressief als blijkt dat hun problemen niet oplossen wanneer ze vreemdgaan of een nieuw leven beginnen ”, zegt Midlife Happiness Expert Aafke Dijkstra. Zij is auteur van het boek ‘In 10 stappen je midlifecrisis de baas’. Gemiddeld krijgen één op de vier mannen een midlifecrisis. Van de tweeduizend gesprekken die de auteur voerde, bleek dat 80 procent van de mannen met een midlifecrisis gestrest en/of depressief is.

Aafke Dijkstra schreef het boek om het taboe rond de midlifecrisis van de man te doorbreken. De auteur sprak met 2.000 mannen; 80 procent van de mannen met een midlife crisis bleek stress en depressieve gevoelens te hebben. In het boek deelt Aafke Dijkstra de midlifecrisis in vijf fases op.

“Na de ‘Uitleeffase’ – wanneer de man vreemdgaat of een nieuwe partner kiest - komt de vierde fase: depressieve gevoelens en moedeloosheid.” Ze licht toe: “Als blijkt dat met de nieuwe partner, de problemen niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, voelen mannen zich nog ongelukkiger. Ze raken in de stress en dat leidt vaak tot depressieve gevoelens.”

“ De vierde fase is tevens een positieve periode”, stelt Aafke Dijkstra vast. “Omdat nu het moment aanbreekt, dat de man gaat terugkijken op zijn leven, reflecteren en nadenken over zijn relatie en toekomst. Wat hij echt wil de komende jaren. Wat hij nog wil realiseren in zijn leven. Hoe hij het maximale uit zijn leven kan halen.”

Dit gaat meestal niet vanzelf. “Met de juiste hulp en ondersteuning én de wil om zijn leven weer op de rit te krijgen, slaagt zo’n 90 procent van de mannen hierin”, is haar ervaring in haar praktijk.

In haar boek ‘In 10 stappen je midlifecrisis de baas’ beschrijft auteur Aafke Dijkstra de vijf fases van de midlifecrisis van de man en geeft heldere adviezen om samen met partner goed door deze natuurlijke, maar ook moeilijke levensfase te komen. Hoe hij een gelukkige, gezonde en doelgerichte man blijft. Een fijne relatie kan behouden en het maximale uit het leven kan halen.

MEER INFO VIA: IN 10 STAPPEN JE MIDLIFECRISIS DE BAAS

Aafke Dijkstra is Midlife Happiness Expert, stress counselor en multidisciplinair therapeut. Zij heeft de ‘Midlife Happiness Method™ ontwikkeld en ze is al vele jaren gespecialiseerd in de midlifecrisis (andropauze) van de man.

Ook heeft ze de afgelopen 25 jaar haar sporen verdiend als HRM-adviseur in de zakelijke dienstverlening en als multidisciplinair therapeut in haar praktijk.

FOTO: MIDLIFE HAPPINES EXPERT