• Dutch Designer of the Year-titel naar Efteling

 • Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Tientallen doden door blikseminslag in India

WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT- Terwijl in ons land overstromingen het nieuws domineerden werd India opgeschrikt door blikseminslagen waarbij zeker tientallen doden vielen. De premier van India heeft inmiddels zijn medeleven betuigd met de dood van talrijke mensen, onder wie vrouwen en kinderen, door de blikseminslagen.

Narendra Modi, maar ook de opperministers van India's noordelijke deelstaten Uttar Pradesh en Rajasthan maakten ook bekend een schadevergoeding te geven aan de families van de overledenen. Er vielen minstens 18 doden, waaronder zeven kinderen, in Rajasthan, verklaarde de politie. De meeste doden waren "selfies aan het nemen" bovenop een uitkijktoren van het 12de-eeuwse Amor Fort, een populaire toeristische attractie in de buurt van de hoofdstad van de staat, Jaipur, hebben de autoriteiten laten weten. In de deelstaat Uttar Pradesh werden ten minste 41 mensen - voornamelijk vrouwen en kinderen - gedood. In de stad Allahabad (ook bekend als Prayagraj), werden volgens nieuwsberichten 14 doden genoteerd.

Twee mannen, die onder een boom stonden te schuilen stierven ter plekke nadat ze door de bliksem waren getroffen in de stad Firozabad. De overige doden vielen in verschillende andere districten in de deelstaat. Ten minste zeven doden in Madhya Pradesh. Volgens wetenschappers is het aantal slachtoffers in de twee staten zo hoog omdat veel mensen in de landbouw en bouw buitenshuis werken. De armoede speelt daar ook een grote rol bij want er is geen adequate huisvesting.

Blikseminslagen doden gemiddeld zo'n 2000 Indiërs per jaar, volgens officiële gegevens. De Britse Royal Society ter voorkoming van ongelukken heeft mensen met klem aangeraden te voorkómen dat ze worden getroffen door "een schuilplaats te zoeken in een groot gebouw of een auto". Het is cruciaal om " weg te blijven uit de wijde, open ruimtes en weg van onbeschutte heuveltoppen."

Als je echter nergens kunt schuilen, maak jezelf dan een zo klein mogelijk doelwit door neer te hurken met je voeten tegen elkaar, handen op je knieën en je hoofd gebogen.

De Society waarschuwt ook: "Schuil vooral niet onder hoge of alleenstaande bomen." En: "Als u op het water bent, kom dan zo snel mogelijk naar de kust en verlaat direct brede, open stranden."

Er allen veel doden tijdens het Indiase moessonseizoen, dat van juni tot september zware regens kent.

Het Indiase Meteorologische Departement claimt dat het aantal doden door blikseminslag in het land sinds de jaren zestig is verdubbeld als gevolg van een "klimaatcrisis". Anderen zouden kunnen suggereren dat de Indiase bevolking in die tijd dramatisch is gegroeid, waardoor logischerwijs meer mensen door blikseminslagen worden getroffen.

Tussen 1975 en 2010 is de Indiase bevolking verdubbeld tot 1,2 miljard. Naar verwachting zal India in 2024 China voorbijstreven als 's werelds dichtstbevolkte natie en in 2030 het eerste land zijn met 1,5 miljard inwoners.