• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Europa geteisterd door overstromingen

  Europa wordt geteisterd door overstromingen. Er zouden hierdoor meer dan 120 doden en meer dan 1.000 vermisten zijn geregistreerd. Het aantal van ten minste 120 doden is reeds bevestigd. Daarnaast worden nog steeds 1.300 mensen vermist nu verwoestende overstromingen Duitsland, België en Nederland hebben getroffen. Het grootste aantal slachtoffers is in Duitsland gevallen.

Een recordhoeveelheid regen heeft ervoor gezorgd dat rivieren buiten hun oevers zijn getreden, en daardoor delen van Nederland en van buurlanden België en Duitsland heeft verwoest. Zware overstromingen als gevolg van dagenlange regenval veranderden beken en straten in woeste waterstromen in de hele regio, waardoor auto's werden meegesleurd en sommige gebouwen instortten.

Zowel ziekenhuizen als verzorgingscentra werden onder meer geëvacueerd. Voor velen kwam hulp te laat. Over de grens in Duitsland zijn meer dan 100 mensen omgekomen bij verwoestingen in het westen van Duitsland. De Duitse president Frank-Walter Steinmeier zei dat hij "verbijsterd" was over de grote verwoestingen die door de overstromingen zijn aangericht. Hij beloofde steun aan de families van de doden en aan steden en gemeenten die aanzienlijke schade hebben geleden. Steinmeier zei dat "in dit uur van nood, het land samen optrekt en dat het belangrijk is om solidariteit te tonen met diegenen van wie de overstroming alles heeft afgenomen".

De autoriteiten van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts hebben in een verklaring laten weten dat 60 mensen zijn omgekomen, waaronder zeker negen bewoners van een instelling voor begeleid wonen waar mensen met een handicap verblijven.

In de aangrenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen hebben de autoriteiten het dodental op 43 geschat, maar hebben ook gewaarschuwd dat het cijfer nog verder zou kunnen stijgen. Reddingwerkers kwamen van her en der in actie zowel in Nederland als de buurlanden. Zij haastten zich vrijdag om mensen te bevrijden die vastzaten in hun huizen in de Duitse stad Erftstadt, ten zuidwesten van Keulen. Maar lang niet iedereen kon de gevolgen van de overweldigende watervloed navertellen.

Regionale autoriteiten meldden dat verschillende mensen waren omgekomen nadat hun huizen waren ingestort als gevolg van verzakkingen, en luchtfoto's toonden een soort van diepe kloof wat een enorme zinkput leek te zijn. Ook veel dieren kwamen om.

De autoriteiten zeiden donderdag dat ongeveer 1.300 mensen in Duitsland nog steeds als vermist waren opgegeven. Zij waarschuwden er echter voor dat het hoge aantal mogelijk ook te wijten kon zijn aan dubbele gegevens en aan moeilijkheden om mensen te kunnen bereiken vanwege de geblokkeerde wegen en ontbrekende telefoonverbindingen.

Vergelijkbare dramatische scènes door de gevolgen van de verwoestende watervloed deden zich voor in België, waar een tiental mensen de dood vond. In Nederland, een laaggelegen zeevarend land, werd vooral de zuidelijke provincie Limburg zwaar getroffen. De Nederlandse autoriteiten bestempelden het zuiden van Limburg tot rampgebied, en veiligheidstroepen hebben verschillende regio's geëvacueerd.

Ook koning Willem Alexander met koningin Máxima aan zijn zijde uitte zijn grote bezorgdheid. Hij liet weten dat zijn "gedachten uitgaan naar hen die in Limburg worstelen met het oprukkende water". Hij stond ook stil bij de vele slachtoffers in Duitsland en België."

Er waren honderden militairen betrokken bij de diverse massale reddingsoperaties nu deze landen geconfronteerd werden met de ernstigste overstromingen in jaren. Veel huizen zijn er totaal door overstroomd of soms ook meegevoerd in de stroom.

De verwoestingen hebben het debat over de klimaatsveranderingen nieuw leven ingeblazen. Opnieuw zijn er evenees vragen gerezen over de eventuele perspectieven voor een toenemend aantal mensen dat in lager gelegen gebieden woont in de onmiddellijke nabijheid van rivieren of onder de zeespiegel.