• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Syrië: "Israël start raketaanvallen"

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - Syrië beschuldigde donderdag Israël ervan het land met raketten te hebben aangevallen, maar zei dat zijn luchtafweer de "Israëlische agressie" het hoofd had geboden. Het Syrische leger liet weten: "De Israëlische vijand voerde vanavond een luchtaanval uit met uitbarstingen van raketten uit de richting van zuidoost Beiroet in Libanon..." "De raketten waren "gericht op enkele punten in de omgeving van de stad Damascus en de omgeving van de stad Homs," voegde het leger eraan toe.

De Syrische luchtverdediging trotseerde echter op donderdag de "Israëlische agressie" op het platteland van Damascus volgens het Syrische staatsbedrijf Ekhbariya TV en het staatspersbureau SANA. Op beelden verkregen door Worthy News was rook te zien op een van de naar verluidt drie plaatsen die door Israël werden getroffen. Het Israëlische leger weigerde commentaar te geven op de gerapporteerde aanvallen in Syrië. Getuigen vertelden dat in en rond Beiroet (Libanese hoofdstad) het geluid van vliegtuigen te horen was in en rond Beiroet, de Libanese hoofdstad.

Libanon's minister van defensie, Zeina Akar, veroordeelde de aanval en noemde het "een flagrante schending was van Libanon's luchtruim op beperkte hoogte waardoor er paniek ontstond onder de burgers". Zij zei dat de aanval in strijd was met resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad om de Libanonoorlog van 2006 te beëindigen. Ze riep de V.N. op Israël ervan te weerhouden luchtaanvallen op Syrië uit te voeren met behulp van het Libanese luchtruim. Akar zei dat ze een klacht had gestuurd naar de Verenigde Naties.

De minister zei dat de aanval in strijd was met resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad om de oorlog in Libanon van 2006 te beëindigen. Ze riep de V.N. op om Israël ervan te weerhouden luchtaanvallen op Syrië uit te voeren binnen het Libanese luchtruim. Akar zei dat ze een klacht had gestuurd naar de Verenigde Naties.

Syrië verklaarde vervolgens dat de luchtmacht van het land "de raketten van de vijand heeft bestreden bijna geheel heeft vernietigd. De gevolgen van deze vijandelijke agressie worden nu nader bekeken."

Tijdens de luchtaanval moest een vliegtuig van de Libanese luchtvaartmaatschappij Middle East Airlines komende van Abu Dhabi ongeveer 10 minuten in het Syrische luchtruim worden gehouden alvorens te kunnen landen in Beiroet, meldde persbureau Reuters.
Een ander vliegtuig van Pegasus Airlines uit Turkije heeft ook moeten wachten, verklaarde Fadi Alhassan, waarnemend algemeen directeur van Libanon's burgerluchtvaartautoriteit.

De spanningen in de regio nemen toe. Israël maakt zich zorgen over door Iran gesteunde militante groeperingen die in Syrië en Libanon actief zijn.

Israël heeft in de loop der jaren verschillende aanvallen uitgevoerd op aan Iran gelinkte militaire doelen in het door oorlog geteisterde Syrië, maar maakt dergelijke operaties zelden bekend of openbaar.

TIJDENS DE RAKETAANVAL MOEST EEN VLIEGTUIG VAN DE LIBANESE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ 10 MINUTEN IN HET SYRISCHE LUCHTRUIM WORDEN GEHOUDEN VOORDAT HET KON LANDEN...