• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Staande ovatie bij theaterpremière NOORD

  Sterk acteerwerk, super muziek en knallend projectiewerk...De superlatieven buitelen over elkaar bij pers en publiek... Vrijdag 3 september was het dan zover: de première van Theaterspektakel NOORD in het speciaal hiervoor gebouwde theater te Zuidbroek (Groningen). Na keihard en werken met zoveel talenten en zoveel support kijkt de organisate bkij en trots terug op deze avond.

Na twee succesvolle try-outs stond de voorstelling. De cast, dansers en muzikanten speelden de sterren van de hemel. De muziek die speciaal voor deze voorstelling werd geschreven werd op fenomenale wijze vertolkt door Arend Bouwmeester, Christof Bauwens en Bruno Brands. De spectaculaire projecties overdonderden het publiek dat na afloop verbluft en vol bewondering naar buiten liep. Een staande ovatie viel de cast ten deel, gejoel, gejuich, blije gezichten en tranen van geluk.

De afgelopen jaren werd de voorstelling tot twee keer toe uitgesteld wegens corona en in slechts 4 weken tijd heeft de hele cast, het ensemble en de muzikanten deze grote productie gerepeteerd en neergezet op een manier die iedereen heeft verrast. Menke (actrice Esmee de Boer) gaat in dit spannende (liefdes)verhaal op zoek naar de oorzaak van een op mysterieuze wijze verdwenen boerderij, inclusief boer Tjeert (acteur Albert Secuur). De cast maakt goed gebruik van het ruime podium en duikt op verschillende plekken op.

Het toneelspel, de zang en dans worden versterkt door imposante, meer dan levensgrote beelden vertoont op het zeven meter hoge, gebogen beeldscherm. Beelden die de afgelopen twee jaar geschoten zijn op onder andere het Groninger wad, in de koolzaadvelden, in Noordpolderzijl en onder water. Het publiek wordt door de beelden bijna letterlijk meegezogen het verhaal in onder water en de aarde in.

NOORD is een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van het bestaan, vol livemuziek, spectaculaire filmbeelden en effecten. Het publiek ervoer een meer dan magische en unieke beleving waarin de dijken breken en de aarde zijn verhaal vertelt. De bezoekers
kwamen ogen en oren te kort.

Geke Hoogstins, schrijfster, tevens regisseur en producent, brengt met NOORD een ode aan onze aarde, maar wil hiermee ook het prachtige noorden van ons land op de kaart zetten. Ze maakte eerder naam in de theaterwereld door onder andere haar producties
‘Walkyre Echo’s’, ‘Terugkeer naar Gaia’ en ‘Onderweg naar later’. Haar passie, over hoe het haar aan haar hart gaat hoe we met elkaar de aarde exploiteren, laat ze ook via deze voorstelling spreken.

Een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan, over durf, doorzettingsvermogen en de kracht van samenwerking. Aan actuele thema’s geen gebrek: klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen.

Een voorstelling die laat zien dat er in het Noorden veel mogelijk is en zeker de moeite van het bekijken waard volgens burgemeester Adriaan Hoogedoorn die na afloop opmerkte: ,,Dit verhaal kan nergens beter verteld worden dan in Midden-Groningen en zal door iedereen gezien moeten worden: Noord, zegt het voort.” Theaterspektakel Noord is per heden nog een groot aantal keren te zien in Theaterhallen Zuidbroek, de theaterhallen bieden dermate veel ruimte, dat zonder problemen voldaan kan worden aan de coronamaatregelen.

Meer hierover is te vinden op de nieuwe NOORD website met prachtige beelden en recensies over het NOORD theaterspektakel! Met dank van de organisatie aan de Stichting Walkyre -met een ontzettend fijn en ondersteunend bestuur- en de vele sponsoren aanvaard. 

NOORD werd gemaakt zonder structurele subsidie maar wel met een klein maar super gemotiveerde team. Vrijwilligers op diverse terrein die mee willen werken willen helpen bij publieksbegeleiding, kassa of backstage bij de techniek:-) zijn van harte welkom.

Voor tickets ga naar noordtheater.nl