• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Staande ovatie bij theaterpremière NOORD

  Sterk acteerwerk, super muziek en knallend projectiewerk...De superlatieven buitelen over elkaar bij pers en publiek... Vrijdag 3 september was het dan zover: de première van Theaterspektakel NOORD in het speciaal hiervoor gebouwde theater te Zuidbroek (Groningen). Na keihard en werken met zoveel talenten en zoveel support kijkt de organisate bkij en trots terug op deze avond.

Na twee succesvolle try-outs stond de voorstelling. De cast, dansers en muzikanten speelden de sterren van de hemel. De muziek die speciaal voor deze voorstelling werd geschreven werd op fenomenale wijze vertolkt door Arend Bouwmeester, Christof Bauwens en Bruno Brands. De spectaculaire projecties overdonderden het publiek dat na afloop verbluft en vol bewondering naar buiten liep. Een staande ovatie viel de cast ten deel, gejoel, gejuich, blije gezichten en tranen van geluk.

De afgelopen jaren werd de voorstelling tot twee keer toe uitgesteld wegens corona en in slechts 4 weken tijd heeft de hele cast, het ensemble en de muzikanten deze grote productie gerepeteerd en neergezet op een manier die iedereen heeft verrast. Menke (actrice Esmee de Boer) gaat in dit spannende (liefdes)verhaal op zoek naar de oorzaak van een op mysterieuze wijze verdwenen boerderij, inclusief boer Tjeert (acteur Albert Secuur). De cast maakt goed gebruik van het ruime podium en duikt op verschillende plekken op.

Het toneelspel, de zang en dans worden versterkt door imposante, meer dan levensgrote beelden vertoont op het zeven meter hoge, gebogen beeldscherm. Beelden die de afgelopen twee jaar geschoten zijn op onder andere het Groninger wad, in de koolzaadvelden, in Noordpolderzijl en onder water. Het publiek wordt door de beelden bijna letterlijk meegezogen het verhaal in onder water en de aarde in.

NOORD is een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van het bestaan, vol livemuziek, spectaculaire filmbeelden en effecten. Het publiek ervoer een meer dan magische en unieke beleving waarin de dijken breken en de aarde zijn verhaal vertelt. De bezoekers
kwamen ogen en oren te kort.

Geke Hoogstins, schrijfster, tevens regisseur en producent, brengt met NOORD een ode aan onze aarde, maar wil hiermee ook het prachtige noorden van ons land op de kaart zetten. Ze maakte eerder naam in de theaterwereld door onder andere haar producties
‘Walkyre Echo’s’, ‘Terugkeer naar Gaia’ en ‘Onderweg naar later’. Haar passie, over hoe het haar aan haar hart gaat hoe we met elkaar de aarde exploiteren, laat ze ook via deze voorstelling spreken.

Een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan, over durf, doorzettingsvermogen en de kracht van samenwerking. Aan actuele thema’s geen gebrek: klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen.

Een voorstelling die laat zien dat er in het Noorden veel mogelijk is en zeker de moeite van het bekijken waard volgens burgemeester Adriaan Hoogedoorn die na afloop opmerkte: ,,Dit verhaal kan nergens beter verteld worden dan in Midden-Groningen en zal door iedereen gezien moeten worden: Noord, zegt het voort.” Theaterspektakel Noord is per heden nog een groot aantal keren te zien in Theaterhallen Zuidbroek, de theaterhallen bieden dermate veel ruimte, dat zonder problemen voldaan kan worden aan de coronamaatregelen.

Meer hierover is te vinden op de nieuwe NOORD website met prachtige beelden en recensies over het NOORD theaterspektakel! Met dank van de organisatie aan de Stichting Walkyre -met een ontzettend fijn en ondersteunend bestuur- en de vele sponsoren aanvaard. 

NOORD werd gemaakt zonder structurele subsidie maar wel met een klein maar super gemotiveerde team. Vrijwilligers op diverse terrein die mee willen werken willen helpen bij publieksbegeleiding, kassa of backstage bij de techniek:-) zijn van harte welkom.

Voor tickets ga naar noordtheater.nl