• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VVD de grootste - BBB in middenmoot

  Daags voor Prinsjesdag behaalt de VVD in de Kantar-peiling ongeveer evenveel zetels als bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen 2021. De partij torent met 33 virtuele zetels nog altijd ver boven de overige partijen uit. D66, de nummer 2 van de Tweede Kamerverkiezingen, verliest enigszins en komt uit op 20 virtuele zetels.

De BoerBurgerBeweging (BBB) maakt een reuzensprong en komt uit op 7 virtuele zetels. Bij het CDA halveert het aantal zetels tot 7 virtuele plekken in de Tweede Kamer. Opvallend is dat Pieter Omtzigt, ondanks dat hij geen nieuwe partij heeft opgericht, wel meerdere keren is genoemd als mogelijke partij waar men op zou stemmen in het geval er verkiezingen zouden zijn. De Tweede Kamerverkiezingen zijn inmiddels meer dan 6 maanden geleden, zonder dat er zicht is op een nieuwe regering. Het kabinet, dat viel over de Toeslagenaffaire, is nog langer demissionair. Meer dan zes op de tien Nederlanders (62%) vindt dat het kabinet destijds terecht gevallen is.

Echter, ongeveer de helft van de Nederlanders (50%) heeft niet het gevoel dat er sprake is van een demissionair kabinet, maar dat er een regering is met een parlementaire meerderheid. Men vindt het terecht dat het kabinet missionair is op de coronapandemie (53%), tegelijkertijd vindt men ook dat het kabinet zich terughoudender moet opstellen bij het maken van nieuwe beleidsplannen (55%). Als het concreet wordt, geven veel Nederlanders aan dat de regering wel plannen mag presenteren voor de voor hen meest urgente zaken zoals de gezondheidszorg (75%), corona (72%), onderwijs (69%), wonen (68%) en sociale zekerheid (66%).

Het vertrouwen dat er nog een (meerderheids)kabinet te formeren valt is laag. Slechts 14% heeft hier nog vertrouwen in, terwijl bijna de helft (49%) hier geen vertrouwen meer in heeft. Ongeveer een kwart van de Nederlanders ziet een minderheidscoalitie als enige oplossing om de formatie te laten slagen, een even zo groot aandeel van Nederlanders is het daarmee oneens.

Ongeveer vier op de tien Nederlanders vindt een minderheidscoalitie onwenselijk, hier zijn geen verschillen naar partijvoorkeur. Ook ongeveer vier op de tien Nederlanders beschouwen nieuwe verkiezingen als enige manier om een kabinetsformatie te laten slagen. Vooral SP-kiezers (73%), en PVV- kiezers (57%) zijn hier voorstander van. Het merendeel van de VVD- en D66- kiezers willen dit niet.

Afgelopen week trad Sigrid Kaag (D66), na een motie van afkeuring, af als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. Zes op de tien Nederlanders (62%) vonden dat zij dit diende te doen. In navolging van het aftreden van Kaag, trad ook de demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld af.

Ook hier was de meerderheid het mee eens (57%). Echter, naast het feit dat de motie van afkeuring over de militaire exit uit Afghanistan specifiek was voor deze bewindspersonen, was deze motie óók gericht tegen het handelen van het hele kabinet. Bijna de helft van de Nederlanders (46%) geeft aan dat demissionair minister-president Mark Rutte óók had moeten aftreden.

Niet verwonderlijk, het zijn vooral GroenLinks- (68%), PVV- (67%), SP- (67%) en PvdA-stemmers (59%) die dit in meerderheid vinden, al is 42% van de D66-stemmers ook voorstander.

Slechts 8% van de VVD-stemmers vinden dat óók Mark Rutte zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen en had moeten aftreden.

HERFSTROZEN KUNNEN DE AFBRAAK VERRASSEND GOED DOORSTAAN...

HET KABINET TRAD NIET VOOR NIETS AF VINDEN NEDERLANDERS MAAR HET FRAMEN VAN PERSONEN HELPT NIET BIJ HET VORMEN VAN EEN NIEUW KABINET DAT AAN ZOVEEL ZWARE DOSSIERS MOET WERKEN...  

WIE STRAKS WEL BEREID IS VERANTWOORDELIJKHEID TE NEMEN MOET TEGENWERKING EN CRISIS RISKEREN VOOR DE PARTIJ EN KIEZEN VOOR DE BURGER...