• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

PodiumPrijs 2021 VOOR PODIUMKUNSTEN

  AMSTERDAM - 21 september 2021 – De Podiumprijs 2021 van het Gieskes Strijbis Fonds is uitgereikt aan creative studio en performance designers MAISON the FAUX. De commissie vindt hun werk een ode aan de verbeelding en een rolmodel voor inclusiviteit en emancipatie en hoopt dat de podia in Nederland en daarbuiten ruim baan geven aan MAISON the Faux.

De komende vier jaar werkt het duo Joris Suk en Tessa de Boer onder meer met het gezelschap van artistiek leider Guy Weizman van NNT/Club Guy&Roni als onderdeel van het RAW Traject, het talentontwikkeling platform van NNT/Club Guy&Roni. Als makers hebben Suk en De Boer de ambitie om zich vanuit de mode verder te ontwikkelen in interdisciplinaire vormen van performance. Binnen RAW krijgen zij de ruimte en vrijheid om dit verder te exploreren.

“Terechte winnaars”, vindt Weizman. “We werken al jaren nauw samen en ik vind hun ontwikkeling als kunstenaars fascinerend. Zij zijn in staat hun ideeën zo vorm te geven, dat het beeld op toneel haast explodeert. We vinden elkaar in de artistieke zoektocht, en inspireren elkaar continu. Ik ben oprecht trots op en blij voor Joris en Tessa!”

Het creatief design van de kostuums in de NITE-voorstellingen Swan Lake, LOVE en de film Dogs of Madness is van MAISON the FAUX. Ook voor BEFORE/AFTER de voorstelling die op 30 oktober in première gaat, ontwierp het duo de kostuums.
De Gieskes Strijdbis Podiumprijs bestaat uit een geldbedrag van euro 60.000 vrij te besteden aan de verdere artistieke ontwikkeling.

Onder leiding van Guy Weizman bouwt het Noord Nederlands Toneel aan een nieuw, interdisciplinair theaterhuis. Regisseurs en makers die in de Machinefabriek aan Bloemstraat 38 werken doen dat allemaal vanuit de overtuiging dat de complexiteit van de wereld voor de 21e-eeuwse mens niet meer kan worden beschreven in een enkele taal of kunstdiscipline. Daarvoor is er te veel in beweging.

Of het nu gaat om identiteit, kunstdisciplines, smaak, grenzen, hiërarchische verhoudingen, of de verhouding tussen politiek en burger: geen kader is meer bikkelhard.

Om die moderne wereld te verbeelden en in theater te vatten gebruikt het Noord Nederlands Toneel vaak meer dan één discipline; dans, toneel, muziek, beweging, beeldende kunst, fashion, video, poëzie vormen de vele lagen die verhalen uit de wereld om ons heen ook hebben.

Club Guy & Roni maakt sinds 2002 hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit. Alle voorstellingen voor de grote zaal worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde, livemuziek.

SLAGWERKERS EN MUSICI SPELEN VAAK EEN PROMINENTE ROL OP HET TONEEL EN BEPALEN MEDE DE SFEER...

DE CLUB PRESENTEERT OPVALLENDE DANSERS DIE ELK INDIVIDUEEL BIJDRAGEN  AAN DE CHOREOGRAFIEËN...

Of de voorstelling nu in het rode pluche van de schouwburg plaats vindt of in een tent op Lowlands swingt en klinkt ... de energie van de voorstellingen is heerlijk overweldigend en meeslepend.

FOTO: ANDREAS ETTER