• Online thuisproeverij met verhalen makers

 • Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Film Noir - The Dark Side of Hollywood

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Zeventig jaar Molukkers in Nederland

  In aanwezigheid van demissionair minister-president Rutte, Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Van Sprang en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vindt op 7 oktober een landelijke herdenking plaats die het verhaal van de Molukkers in de schijnwerpers zet. Plaats van handeling: de Lloydkade in de Rotterdamse haven.

Hier, net als in Amsterdam, was de ontvangst voor de Molukkers koud en kil. Voorafgaand aan de herdenking, op 5 en 6 oktober, lezen een groot aantal burgemeesters en andere bekende Nederlanders alle namen op van de 12.900 KNIL militairen en hun familieleden die erop hadden gerekend na een half jaar weer naar huis te kunnen, naar een Vrije Republiek van de Molukken. Maar hoe anders liep het.

Op 21 maart jl, zeventig jaar na aankomst van het eerste schip, de Kota Inten, deden de burgemeesters van elf gemeenten met een grote Molukse gemeenschap per brief een oproep aan de Nederlandse overheid om het leed te erkennen dat de Molukkers bij hun komst naar Nederland is aangedaan. Inmiddels hebben ruim honderd burgemeesters zich achter deze oproep geschaard. 

Op 7 oktober, zeventig jaar na aankomst van de twaalf schepen die tussen 21 maart en 21 juni 1951 aanmeerden in de havens van Rotterdam en Amsterdam, vindt op de Lloydkade een hernieuwde aankomst en ontvangst plaats.

Om goed te maken wat destijds fout ging. En om aandacht te vragen voor een onderbelicht hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis. Opnieuw vaart er een schip binnen. Onder begeleiding van de Rotterdamse havendiensten en politieboten. De krijgsmacht geeft een eregroet en op de kade speelt een orkest.

Demissionair minister-president Rutte en Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht Van Sprang zullen zich tot de Molukkers richten. Alles om recht te doen aan de Molukse gemeenschap die destijds alle reden had zich in de steek gelaten te voelen.

Tegelijkertijd is ook het heden vertegenwoordigd. Zeventig rolmodellen komen de loopplank af. Allemaal zijn zij tweede, derde of vierde generatie Molukkers: Nederlanders die een waardevolle bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving en die hun talenten en potentieel ten volle hebben benut.

Fotograaf Ed Leatemia, tweede generatie Molukker en opgegroeid in het voormalige Capucijnenklooster in Eijsden, heeft ze overtuigend geportretteerd in zijn fotoboek Role Models. 70 Molukse succesverhalen.

FOTO: UIT DE PRIVÉCOLLECTIE VAN FAMILIE TAHAPARY