• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Hongarije veroordeelt bevelhebber I. S. tot levenslang

  (WORTHY NEWS / DE COUTUREKRANT) - Een Hongaarse rechtbank heeft een Syrisch staatsburger veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij "misdaden tegen de menselijkheid" en "terrorisme" als militair leider van de terreurgroep Islamitische Staat in Syrië.

Aanklagers voerden met succes aan dat de 29-jarige man, geïdentificeerd als Hassan F., deelnam aan het doden van tientallen mensen, waaronder een onthoofding van een religieuze leider in de stad al-Sukhnah in de provincie Homs. In een verklaring die door deze redacteur werd gevolgd, bevestigde het hof van beroep van Boedapest de levenslange gevangenisstraf die door een lagere rechtbank in december vorig jaar werd opgelegd. Het was een grote tegenslag voor de beklaagde dat het hof de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating schrapte, aangezien hij "de misdaden had gepleegd als lid van een criminele organisatie". De rechtbank stelde eveneens vast dat de eenheid van de Syrische man in 2015 in de provincie Homs belast was met het terroriseren en executeren van burgers en religieuze leiders die weigerden partij te kiezen voor de Islamitische Staat Groep.

Onderzoekers zeiden dat hij betrokken was geweest bij de onthoofding van een imam in al-Sukhnah en de moord op een andere burger in het gebied in mei 2015. Hij stelde eveneens "een dodenlijst" op van mensen die de Islamitische Staat-Groep afwezen.

De executie van de imam, waarbij de gemeenschap gedwongen werd om naar te kijken, werd gefilmd. Aanklagers zeggen dat zijn eenheid ook ten minste 25 mensen in de stad heeft gedood, onder wie vrouwen en kinderen. Hassan F. ontkent de aanklacht en zegt dat hij in Turkije was en niet in Syrië toen de gruweldaden plaatsvonden. Zijn verdediger had eerder betoogd dat het bewijsmateriaal van de aanklagers - waaronder afgeluisterde telefoongesprekken, videobeelden van de moorden en de verklaringen van de man - de beschuldigingen niet ondersteunden.

Advocaat János Kelen betwistte eerder dat een video van de executie, die in de rechtbank werd getoond, F. bevatte. Getuigen hebben de gruweldaden niet persoonlijk gezien, zei hij. Tevens werd een leugendetectortest "illegaal" uitgevoerd zonder een advocaat, betoogde de advocaat.

Hij zei ook dat zijn cliënt niet in Syrië was op het moment van de incidenten. Bovendien beweerde de advocaat dat F. "ook analfabeet was en niet in staat" om eenheden te leiden en moorden te organiseren.

Zowel de lagere rechtbank als het hof van beroep waren het hier niet mee eens. Tijdens zijn eerste getuigenis vroeg Hassan F. om niet geëxecuteerd te worden. Maar de rechter legde hem uit dat er "geen doodstraf" bestaat in de Europese Unie. Toch is de levenslange gevangenisstraf die hij heeft gekregen de zwaarst mogelijke straf volgens de EU-wetgeving.

Autoriteiten in Malta, Griekenland, België en Hongarije namen deel aan het onderzoek, dat werd gecoördineerd door het Europees Bureau voor justitiële samenwerking bij strafzaken Eurojust. Er werd voorts door een tiental getuigen in België en Malta, alsook in Hongarije, een verklaring afgelegd.

De man, die in Griekenland de status van vluchteling had gekregen, werd in december 2018 aangehouden op de belangrijkste luchthaven van de Hongaarse hoofdstad. Hij werd gearresteerd op de internationale luchthaven Boedapest Ferenc Liszt nadat hij vervalste reisdocumenten had overgelegd voor zichzelf en een vrouwelijke reisgenoot.

Het proces vindt plaats terwijl de Hongaarse regering zich voorbereidt op de verkiezingen volgend jaar waarin migratie een essentieel thema zal zijn.

Premier Viktor Orbán heeft de Europese Unie ervan beschuldigd massale migratie aan te moedigen. Hij zegt dat door dit beleid geradicaliseerde moslims, waaronder terroristen, Europa zullen binnenkomen en de "christelijke tradities" zullen bedreigen.