• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Boek: Overwin je depressie

  Het boek Overwin je depressie zorgt voor raad en daad van de psycholoog want één op de vijf mensen krijgt te maken met depressieve klachten. Gelukkig is een depressie te genezen. Psycholoog Jeffrey Wijnberg weet als geen ander dat hier meer dan enkel ‘pillen en praten’ bij komt kijken.

Jeffrey Wijnberg is namelijk niet alleen professioneel deskundig, maar ook ervaringsdeskundig: hij weet wat het is om een depressie door te maken en te genezen. Want dit kan – gelukkig! En dat kan ookvan levensbelang zijn voor iemand anders die daarmee zit.
Dit boek is geschreven met een uitdagende tekst waardoor je als lezer met liefde en humor wordt uitgedaagd. Maar het bevat ook praktische tips over wat je kunt doen als je in een depressie bent terechtgekomen.

Zijn verhaal is altijd wetenschappelijk onderbouwd, praktisch en prikkelend. Jeffrey Wijnberg is ruim veertig jaar werkzaam als psycholoog en therapeut. Hij is vaste columnist bij Telegraaf VROUW en geeft mensen een resoluut voorzetje daarin om zelf te gaan nadenken. Toch is zijn columnistische bijdrage nooit schoolmeesterachtig of saai.

Hij is ook iemand die geen onderwerp uit de weg gaat. Alleen klinkt het altijd bij het onderwerp relatie-ruzies net zoals bij Dr. Phil, bekend  van de televisie. Zo alsof de man altijd maar braaf zijn vrouwtje de hoogste noot moet laten zingen. Háár gelijk hoort te gunnen.Misschien hebben deze alleswetende en toch wel bevlogen psychologen bovenmenselijk aardige en super-beheerste partners maar in het gewone leven heeft mevrouw heus niet altijd alleen maar gelijk. En ook niet altijd helemaal ongelijk.

Ze verwerkt alles alleen anders dan haar man. Mensen zijn het nu eenmaal niet altijd eens. Wacht dan op het juiste moment en praat er later nog eens over maar veel mannen hebben helaas geen geduld om later nog eens samen over iets door te praten.

Aangezien zij meteen gelijk willen hebben en dat niet krjgen hebben bepaalde mannen de nare gewoonte aangenomen om vaak later helemaal niet meer naar hun vrouw te luisteren. Die psychologen met hun gepraat dat de dame altijd haar zin moet krijgen zitten echter helemaal fout.

En het omgekeerde is even waar. Mannen hoeven ook zeker niet altijd hun zin te krijgen. Het is altijd meer een kwestie van samen overleggen en van elkaar ruimte en kansen gunnen.

Niemand zou in een relatie altijd alleen de autoriteit die-altijd-gelijk-heeft moeten uithangen. Wat vermoeiend. Het is een beetje 'van vroeger' en heel beleefd naar de ander toe om je maar steeds naar die ander te schikken. Maar hier past toch een andere modernere psychologische bril.

Verder heeft deze auteur vaak interessante ideeën en een haast humoristische manier van schrijven geïnspireerd door zijn scherpe kijk op gebeurtenissen in het dagelijks leven.

Hij schreef diverse boeken. Zoals: ‘Zijn wie je bent’, ‘Niet helpen voor hulpverleners’, ‘Zachte heelmeesters’ en ‘Gezond Egoisme’.

BOEK: OVERWIN JE DEPRESSIE
AUTEUR: JEFFREY WIJNBERG
KOSMOS UITGEVERS