• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Christenen gedood bij Turkse luchtaanvallen

  (WORTHY NEWS /DE COUTUREKRANT) BAGHDAD - Er zijn in de afgelopen maanden een dozijn mensen gedood toen Turkije luchtaanvallen uitvoerde als onderdeel van een zogenaamde "anti-terroristische militaire campagne" in Syrië en Irak. Volgens onderoekers van mensenrechten waren deze aanvallen echter gericht tegen christenen en andere minderheden.

Door de zware bombardementen zijn christenen, Yazidi's en Koerden " in grote aantallen " gevlucht uit door Turkije bezette gebieden in Syrië, melden betrouwbare bronnen. De Turkse aanvallen begonnen eind augustus 2021 en behelsden onder meer het bombarderen van een ziekenhuis, aldus Barnabas Fund, een welingelichte christelijke liefdadigheidsorganisatie die in de regio werkt. De redactie werd geconfronteerd met beelden van vernielde huizen in het Assyrisch-christelijke dorp Tel Tawil in het Syrische district Tel Tamer.

Het is onduidelijk waarom Turkse troepen het specifiek gemunt hebben op christelijke, Koerdische en Yazidi minderheden in Irak en Syrië. Maar "de verbanning van christenen uit Syrië door Turkse bombardementen heeft geleid tot herinneringen aan het Ottomaanse Rijk en Islamitische Staat," merkte Barnabas Fund op.

Volgens critici zijn de aanslagen een gevolg van de pogingen van Turkije wat hoofdzakelijk een islamitische natie is, om het Turkse grondgebied uit te breiden. Tegelijkertijd wordt de wereld hiervan afgeleid door de spanningen in Afghanistan na de overname van dat land door de islamistische Taliban-groep, veronderstellen analisten.

Turkije beweert te strijden tegen de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), een marxistisch-leninistische guerrillagroep die door de Turkse regering, de Verenigde Staten en de Europese Unie als terroristische organisatie wordt aangemerkt. Het Turkse leger bestrijdt echter ook groeperingen waarvan het beweert dat zij banden hebben met de PKK.

"De operaties in Syrië en Iraaks Koerdistan zijn echter zonder onderscheid gericht tegen christelijke gemeenschappen en andere gewone burgers in de maatschappij," heeft Barnabas Fund aan deze redactie laten weten. "Deze minderheidsgroepen zijn degenen die al hebben geleden onder onderdrukking, vervolging en dood door toedoen van Islamitische Staat," benadrukte deze groep.

Geleerden zeggen ook dat Turkije, een land met veel moslims, zijn grondgebied wil uitbreiden naar het nabijgelegen Syrië en Irak.

Mordechai Kedar, een expert op het gebied van politiek in het Midden-Oosten, claimde dat Turkije de operaties van Islamitische Stats, ook bekend als ISIS, vereenvoudigde. "Het vermogen van ISIS om zo snel een functionerende staat te worden, is grotendeels te danken aan de relatie met president Erdoğan in Turkije," zei Kemar in een commentaar gepubliceerd door Barnabas Fund.

"Niet alleen heeft president [Recep Tayyip] Erdoğan nooit enige antiterreuroperaties gelanceerd om de netwerken of wervingsactiviteiten van ISIS te verstoren, hij verleende ISIS zelfs hulp."

In augustus 2021 uitte Elias Antar Elias, het hoofd van de Assyrische Volksvergadering in de regio Jazira in het noordoosten van Syrië, zijn bezorgdheid. Hij zei dat de "recente aanvallen op de dorpen de herinnering terugbrachten aan Safar Barlick in 1915, toen het Ottomaanse Rijk het op het op ons gemunt had. Nu, hier in Syrië, herhaalt de geschiedenis zich. Degenen die onze dorpen aanvallen zijn niet anders dan ISIS, omdat ze ons verdrijven en onze dorpen vernietigen," voegde Elias eraan toe.

De Turkse president Erdoğan is steeds opener over zijn ambities om de Turkse islamitische invloed te verspreiden alsof hij het Ottomaanse Rijk weer in ere wil herstellen, stelt Barnabas Fund.

"In de zomer van 2020 gaf Erdoğan opdracht om twee historische gebouwen in Istanbul - Hagia Sophia en de Kerk van de Heilige Verlosser - om te bouwen tot moskeeën, aldus de organisatie. Dit waren "oorspronkelijk christelijke kerken, daarna moskeeën, en later musea," legde Barnabas Fund uit.

In een toespraak in de Hagia Sophia in juli 2020, zei Erdoğan naar verluidt dat "de verovering van Istanbul en de omvorming van de Hagia Sophia in een moskee behoren tot de meest glorieuze hoofdstukken in de Turkse geschiedenis."

Hij citeerde de woorden van een twintigste-eeuwse Turkse dichter die zei: "Dit wordt Hagia Sophia, dit wordt een tweede herovering, de nieuwe wederopstanding. Dit is definitief. Deze dagen zijn nabij. Misschien morgen, misschien eerder dan morgen."

DE HAGIA SOPHIA IS EEN INDRUKWEKKEND BOUWWERK VOOR OPRECHTE GELOVIGEN HELAAS GEBRUIKT VOOR WERELDSE GLORIE...