• Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Vrijgesproken tiener door Biden blanke racist genoemd

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKANT - De Amerikaanse tiener die twee mannen doodschoot maar werd vrijgesproken van alle aanklachten, heeft president Joe Biden veroordeeld omdat hij hem een "blanke racist" noemde. Kyle Rittenhouse, 18, zei bij Fox News televisie dat "Het is bepaald boosaardig hoe hij [de president] mijn persoon belastert door zoiets over mij te zeggen."

Rittenhouse sprak met Fox News gastheer Tucker Carlson tijdens een uur durend interview dat maandagavond is uitgezonden. De tiener gaf Biden een uitbrander over zijn uitspraken na het vonnis, waarin de president zei dat hij "boos en verontrust" was over de uitslag van het proces. "Mr. President, als ik één ding tegen u mag zeggen, zou ik u dringend willen vragen om terug te blikken en het proces te bekijken en de feiten te begrijpen voordat u daar uw mening over geeft," voegde Rittenhouse eraan toe.

Een jury heeft Rittenhouse vrijdag vrijgesproken van moord, poging tot moord en roekeloos in gevaar brengen in de dood van Joseph Rosenbaum, 36, en Anthony Huber, 26, en het verwonden van Gaige Grosskreutz, 27, op 25 augustus. 25, 2020. Hij was 17 toen hij zich met een semi-automatisch geweer en een verbanddoos naar Kenosha begaf om zoals hij verklaarde te proberen daar de bedrijven te beschermen.

Hij bevond zich in het gebied waar de rellen uitbraken over het neerschieten door de politie van Jacob Blake, een zwarte man die verlamd raakte vanaf zijn middel, op 23 augustus. Zijn advocaten claimden dat de tiener uit zelfverdediging handelde toen hij het vuur opende.

Toen Biden echter in september 2020 presidentskandidaat was, zei hij op het sociale netwerk Twitter dat "er geen andere manier is om te zeggen: de president van de Verenigde Staten weigerde gisteravond op het debatpodium blanke racisten te ontmaskeren." Hij verwees daarbij naar de toenmalige president Donald Trump.

Zijn post bevat een 50-seconden durende clip, die verwijst naar een vraag die Fox News presentator Chris Wallace aan Trump stelde tijdens een presidentieel debat over de vraag of hij bereid was "om blanke racisten en rechtse extremisten te veroordelen" te midden van de onrust in Kenosha, Wisconsin en andere steden.

De clip toonde een beeld van Rittenhouse zwaaiend met een semi-automatisch geweer.

Volgens Amerikaanse commentatoren leidde de zaak tot veel discussie over de vraag of Rittenhouse tijdens het geweld in Kenosha gebruik maakte van zijn wettelijke recht om wapens te gebruiken of dat hij een "doorgedraaide burgerwacht" was.