• "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 'The Art of Perception'

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • Addy Designer of Honour

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Nigeria veroordeeld over detentie christelijke journalist

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - Hulpverleners hebben de gevangenschap van een Nigeriaanse christelijke journalist veroordeeld nadat hij verslag had gedaan van aanvallen op voornamelijk christelijke gemeenschappen in Nigeria.
Luka Binniyat, die verslag doet voor de krant Epoch Times, werd op 4 november gearresteerd en vervolgd voor de " Rechtbank van Barnawa Magistrate" in de Nigeriaanse deelstaat Kaduna, bevestigen christenen.

De verslaggever werd op grond van Sectie 24 (B) van de wet op de cybercriminaliteit beschuldigd van "het elektronisch verzenden van informatie waarvan bekend is dat ze vals is", zo vernamen Worthy News en haar internationale Nieuwspartner De Couturekrant. Aangezien Binniyat een nationaal misdrijf ten laste is gelegd, kon hem geen borgtocht worden aangeboden en moet hij alsnog door een hogere rechtbank worden berecht. Indien hij wordt veroordeeld, kan Binniyat een gevangenisstraf van drie jaar tegemoet zien," aldus Barnabas Fund, een christelijke hulp- en belangengroepering.

Binniyat werd gearresteerd nadat hij kritisch verslag had gedaan van aanvallen op christenen door moslim extremisten in de roerige Middengordel-regio van Nigeria en de regering daar heel laks op reageerde. Barnabas vertelde Worthy News dat hun contactpersoon in Nigeria de arrestatie van de journalist ziet als "een poging om elke afwijkende stem het zwijgen op te leggen". De autoriteiten intimideerden de gemeenschappen in Luka en het zuiden van Kaduna", voegde de contactpersoon van Barnabas Fund eraan toe.

Luka Binniyat betwistte voortdurend de verhalen van de regering van de deelstaat Kaduna over veiligheidsvraagstukken en het uitmoorden van christenen in Zuid-Kaduna, volgens christelijke sympathisanten. De beschuldiging van "valse informatie" heeft betrekking op het verhaal van Binniyat van 29 oktober getiteld: "In Nigeria, politie veroordeelt slachtingen als 'slecht' maar verricht geen arrestaties."

In het stuk citeerde Binniyat Senator Danjuma Laah die kritiek uitte op de Commissaris voor Binnenlandse Veiligheid en Binnenlandse Zaken van Kaduna, Samuel Aruwan. De senator beschuldigde de minister naar verluidt van het verzwijgen van feiten over een "genocide tegen christenen in de zuidelijke Kaduna Staat."

In zijn artikel bekritiseerde Binniyat de politie voor het uitblijven van arrestaties nadat gewapende mannen naar verluidt 35 mensen hadden gedood in twee afzonderlijke aanvallen op kerken in de staat op 26 september.

De incidenten onderstreepten de "talrijke aanvallen" op christelijke gemeenschappen in de deelstaat Kaduna, volgens het Barnabas Fund en andere rechtengroeperingen. Binniyat zei in een commentaar aan Worthy News dat hij "veel heeft geschreven over de benarde toestand van de mensen die het slachtoffer zijn van de aanhoudende aanvallen door islamitische Fulani-milities".

De verslaggever voegde eraan toe dat hij "de verhalen van de Kaduna State regering over de kwesties van veiligheid en de moorden in het zuiden van Kaduna bewust heeft gemaakt."

Ondanks het feit dat hij "verschillende keren" werd gearresteerd en ondervraagd door veiligheidsdiensten, "bleef hij vastberaden de informatie van de Kaduna-regering in twijfel trekken", aldus Barnabas Fund.

Angela Quintal, programmacoördinator Afrika van het Committee to Protect Journalists, drong er bij de Nigeriaanse autoriteiten op aan "alle juridische procedures tegen journalist Luka Binniyat te staken".Ze vroeg de regering om "hem onmiddellijk vrij te laten en de wetten van het land te hervormen om de criminalisering van de journalistiek te stoppen."