• MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 'The Art of Perception'

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Bastiaan Ragas: lied voor ouders met overleden kind

  HAARLEM, 25 november 2021 - Op speciaal verzoek van Stichting Nooit Voorbij heeft zanger Bastiaan Ragas een lied geschreven en gecomponeerd. Het is een song die troost moet bieden aan ouders die hun kind zijn verloren. Het lied 'Nooit Voorbij' verschijnt ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag op 12 december.

Elk jaar sterven er in ons land ruim 1000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 20 jaar. Bastiaan Ragas schreef het lied op verzoek van Mirjam Louwen-van Bekkum van Stichting Nooit Voorbij. Zij verloor in 2018 haar zoontje Florian. “ Het is een lied over troost en de onmetelijke liefde die een vader en moeder voelen voor hun kind", aldus Bastiaan Ragas. "Ik heb geprobeerd met deze woorden en muziek hen ergens, al is het maar heel klein, te ondersteunen in het dragen van dit immense verdriet."

Met Stichting Nooit Voorbij helpt Mirjam andere ouders die hun kind zijn verloren. Onder meer door het schrijven van hun verhaal als blijvende herinnering aan hun overleden kind. "Je kind verliezen is je ergste nachtmerrie", weet ze. "Schrijven over Florian heeft mij verder geholpen met de verwerking. Het confronteerde me met veel pijn maar het gaf ook kracht. Dat gun ik mijn lotgenoten ook."

Ter gelegenheid van Wereldlichtjesdag verschijnt ook het boek 'Wij zijn nooit voorbij'. Hierin staan verhalen, vol liefde geschreven, van 8 ouders die hun kind verloren. "Het boek geeft de overleden kinderen een stem, een gezicht, bestaansrecht, een plek in de wereld", zegt Mirjam. "Ze worden niet losgelaten, nooit vergeten. Hun verhalen helpen ook andere vaders, moeders, oma's en opa's die door dezelfde nachtmerrie heen moeten gaan."

Stichting Nooit Voorbij helpt ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind bij de verwerking van hun verlies. Onder meer door middel van lotgenotencontact, psychologische ondersteuning, ontroerende herinneringsproducten die zijn ontworpen door ouders en het uitgeven van boeken met verhalen van ouders, broertjes of zusjes als blijvende herinnering.

Mirjam: "Want een overleden kind blijft altijd bij je, gaat nooit voorbij".

Op Wereldlichtjesdag, zondag 12 december, steken mensen wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet.

De single Nooit Voorbij van Bastiaan Ragas is vanaf 9 december te beluisteren op Spotify.

BAS RAGAS: EEN LIED - AL IS HET MAAR KLEIN- OM TE ONDERSTEUNEN BIJ DIT IMMENSE VERDRIET ...
WANT EEN OVERLEDEN KIND BLIJFT ALTIJD BIJ JE ...