• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

CIA waarschuwt Rusland voor mysterieus 'Havana-syndroom'

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT- De directeur van de Amerikaanse Central Intelligence Agency heeft naar verluidt de geheime diensten van Rusland gewaarschuwd voor "bepaalde consequenties" als zij achter de gezondheidsincidenten zouden zitten die bekend staan als het "Havana Syndroom" dat Amerikaanse diplomaten en spionnen wereldwijd treft.

Tijdens een recent bezoek aan Moskou heeft CIA-chef William J. Burns de kwestie aangekaart bij de Russische Federale Veiligheidsdienst, de FSB, en de Buitenlandse Inlichtingendienst van het land, aldus meldt woensdag de krant The Washington Post.
CIA-chef Burns vertelde hen naar verluidt dat het veroorzaken van ernstig hersenletsel en andere slopende kwalen bij Amerikaans personeel en hun gezinnen te ver gaat voor gedrag dat nog aanvaardbaar is voor een "professionele inlichtingendienst". De Washington Post citeerde Amerikaanse functionarissen die bekend waren met de besprekingen hierover die deze maand plaats vonden en die op voorwaarde van anonimiteit zich wilden uitspreken over uitermate gevoelige kwestie.

In de waarschuwing werd geen schuldige aangewezen voor wat door Amerikaanse autoriteiten als niet normale gezondheidsincidenten worden beschouwd. Het besluit van de CIA-directeur om de mogelijkheid van Russische betrokkenheid rechtstreeks aan de Russische concurrentie in Moskou te melden, onderstreept de verdenking die de CIA heeft van betrokkenheid van het Kremlin.

De CIA weigerde enig commentaar te geven op Burns' waarschuwing aan de Russen, terwijl ook de Russische ambassade in Washington niet reageerde op verzoeken om commentaar. Moskou heeft eerder elke betrokkenheid bij de mysterieuze incidenten met het Havana Syndroom ontkend.

De ziekte is vernoemd naar de Cubaanse hoofdstad, waar Amerikaanse diplomaten en inlichtingenofficieren voor het eerst melding maakten van ongewone en uiteenlopende symptomen - van hoofdpijn en zichtproblemen tot duizeligheid en hersenletsel - die in 2016 begonnen.

Burns heeft de incidenten publiekelijk omschreven als "aanvallen", en sommige Amerikaanse functionarissen vermoeden dat ze het werk zijn van Russische agenten.

Zij die Rusland de schuld geven, beweren dat het energiewapens zou kunnen gebruiken om Amerikaans personeel ziek te maken. Sceptici bestrijden het omdat er weinig bewijs is die het gebruik van energiewapens in verband brengen met de gemelde symptomen.
Andere functionarissen schrijven ze toe aan een zenuwziekte van mensen die in een zeer stressvolle omgeving werken.

Vorige maand ondertekende President Joe Biden een wet die extra overheidssteun zal geven aan diplomaten en overheidsambtenaren die getroffen zijn door het syndroom. In juli werd een officier die eveneens hielp bij het vinden van terrorist Osama bin Laden door de CIA belast met een onderzoek naar het syndroom en de oorsprong ervan.

In de afgelopen vijf jaar zijn wereldwijd meer dan 200 gezondheidsincidenten gemeld, op alle continenten uitgezonderd Antarctica.

Het mysterie van het Havana-syndroom versterkte de reeds aanwezige grote bilaterale spanningen terwijl de VS nagaan of Rusland zich voorbereidt op een mogelijke volledige invasie van Oekraïne. Bijna 100.000 Russische troepen zouden gelegerd zijn langs de grens met Oekraïne, waar Moskou in 2014 al het schiereiland de Krim annexeerde.

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden blijft erbij de situatie te willen de-escaleren, ondanks oproepen van Republikeinen om meer militaire hulp naar Oekraïne te sturen. "We weten niet precies wat de heer Poetin van plan is", zei minister van Defensie Lloyd Austin vorige week.

EEN MYSTERIEUS HAVANA-SYNDROOM TREFT DIPLOMATEN OVER DE HELE WERELD... DE OORZAAK IS NOG GEHEEL ONBEKEND...