• 'The Art of Perception'

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

In Eye: Ramón Gieling at Work

  AMSTERDAM - Het uitzonderlijke vinden in het gewone, schoonheid vinden in het weerbarstige en tegendraadse: het is een van de rode draden in het oeuvre van Ramón Gieling (Utrecht) die in 1986 eerste bekendheid verwierf met de film Duende.

Filmmaker, schrijver, theatermaker, beeldend kunstenaar: Ramón Gieling speelt altijd op de grens van werkelijkheid en lyrische verbeelding. Met beklemmende films die surrealisme raken en de kijker meeneemt in een uitzonderlijke belevenis.

Zaterdag 11 december zijn drie van Gielings films te zien in de grote zaal van Eye Filmmuseum, als aanvulling op het wegens coronamaatregelen afgebroken overzicht van vorig jaar. Gielings nieuwste productie Sisyphus at Work beleeft dan zijn voorpremière. Vanaf 16 december is de film te zien in de filmtheaters o.a. als Picl exclusive.

PROGRAMMA: ERBARME DICH - MATTHEUS PASSION STORIES (09.45)
Diepe duik in het wezen van Bachs Matthäus Passion en de beroemde aria Erbarme dich. Korte toelichting door filmjournalist Floortje Smit en Ramón Gieling.

TRAMONTANA (12.00)
Een scandaleuze relatie in een Spaans dorp eindigt op fatale wijze. De dorpelingen kunnen slechts gissen naar wat er is gebeurd. Korte toelichting door filmjournalist Floortje Smit en Ramón Gieling.

SISYPHUS AT WORK (14.15) voorpremière; landelijke uitbreng vanaf 16 december
Vrije, radicale, barokke musical waarin Boy Talma bekenden een rol geeft in zijn gefantaseerde film. Korte toelichting door filmjournalist Floortje Smit en Ramón Gieling.

Bij de entree van Cinema 1 zijn foto’s te zien van Ramón Gieling; projecties van ander beeldend werk zijn te zien op de achterwand van Cinema 1.

Als tiener woonde Ramón Gieling langere tijd in Spanje, een land dat hij als zijn tweede huis beschouwt. ‘Duende’, de term die de dichter Federico García Lorca gebruikt om het ongrijpbare en duistere moment te beschrijven waarop een performer de toppen van zijn kunnen bereikt en zijn publiek beroert, was voor Gieling een sleutelbegrip.

Gieling filmt als de beeldend kunstenaar die hij van oorsprong is. In zijn films, toneelstukken, teksten en tentoonstellingen laat hij zien hoe je leven en kunst langs zintuigelijke weg kunt ervaren.

Dat zijn kunstenaarsleven grote hoogtepunten kent is alleen al bij het zien van bijgaande prachtige affiche te ervaren.
EYE - IJPROMENADE 1 - AMSTERDAM - EYEFILM.NL

“In een museum, schouwburg of bioscoop wil ik ondergedompeld worden in chaos. Ik wil verward worden, bang zijn, hoop hebben.”
Ivo van Hove