• Imposante creaties Mattijs van Bergen in Grote Kerk Breda

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • GUESS Luxe collectie tassen imponeren

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Het beroemde smockjurkje wordt Koninklijk

  Vrouwenvereniging Tesselschade is onderscheiden met het Predicaat Koninklijk. De vereniging bestaat 150 jaar en helpt vrouwen met giften die studie en scholing mogelijk maken. Vrouwen raken nog vaak tussen wal en schip omdat ze een studie niet (voldoende) gefinancierd krijgen, die ze nodig hebben om economisch zelfstandig te worden. Bureaucratische regelgeving en leeftijd kunnen daaraan debet zijn.

Het fonds van Tesselschade wordt vooral gevoed door de verkoop van duurzaam handwerk. De producten, zoals smockjurkjes, slaaphazen en gastendoekjes, worden gemaakt door handwerk specialisten met technieken, die behoren tot ons cultureel erfgoed. Ze gaan, o.a. via de winkel aan het Amsterdamse Leidseplein en via de landelijke webshop, de hele wereld over.

Vrouwenvereniging Tesselschade is opgericht door Betsy Perk en dankt haar naam aan Maria Tesselschade. Beide vrouwen streden voor vrouwelijke economische zelfstandigheid in een tijd dat studeren, laat staan voorzien in je eigen onderhoud, een schande was.

Anske Luyckx, voorzitter van Tesselschade Amsterdam zegt: "Vrouwen raken, op weg naar financiële onafhankelijkheid, nog vaak tussen wal en schip. Bijvoorbeeld omdat ze de studie niet gefinancierd krijgen, die ze nodig hebben om te kunnen herintreden. Te oud, zeggen de regels dan. Of omdat een lening niet toereikend is om de noodzakelijke studiematerialen te bekostigen. Te duur, melden de instanties dan. Of omdat ze geen ouders hebben, die een laptop kunnen betalen. Wel nodig, vindt de opleiding terecht ... Die vrouwen helpen wij."

Marje Alleman is PR-dame van de zojuist onderscheiden vereniging. Zij zegt: "Het helpen gebeurt omdat de vrouwen onder elkaar dat hier heel graag en goed kunnen doen. Bij Tesselschade vindt iedereen dat elke vrouw de middelen moet hebben om een economisch zelfstandig bestaan op te bouwen."

Anske Luyckx vervolgt: "Wij helpen met giften uit een fonds dat we samen voeden. Met ons lidmaatschap bijvoorbeeld en met fijne donaties. En voorál met de opbrengst van duurzaam handwerk. Gemaakt door onze specialisten met technieken die behoren tot ons cultureel erfgoed."

Tesselschade bestaat al 150 jaar en hielpen meer dan 1200 vrouwen. Betsy Perk is de founding mother en Maria Tesselschade de naamgeefster. Beiden maakten van vrouwelijke zelfredzaamheid hun levensdoel.

TESSELSCHADE ONDERSCHEIDEN MET HET PREDICAAT KONINKLIJK ...

Meer info op de site vanTesselschade.nl