• 'The Art of Perception'

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Britse prins Andrew verliest koninklijke titel

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - LONDEN - 13 januari 2022 - De Britse prins Andrew, die onder druk is komen te staan vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij seksueel misbruik van een of meer meisjes, verliest zijn militaire titels en patronaten en zal niet langer Zijne Koninklijke Hoogheid worden genoemd, bevestigde Buckingham Palace donderdag.

Zijn ambten zullen nu worden verdeeld onder leden van de koninklijke familie, verklaarde het paleis. Voorafgaand aan de aankondiging ondertekenden meer dan 150 militaire veteranen een open brief waarin koningin Elizabeth werd opgeroepen haar zoon prins Andrew de titels te ontnemen. Ze veroordeelden Andrews relatie met de in ongenade gevallen Amerikaanse financier Jeffrey Epstein, een veroordeelde zedendelinquent die in de gevangenis stierf nadat hij werd aangeklaagd wegens vermeend misbruik van minderjarigen.

De oproep om Andrews titels af te nemen kwam nadat zijn advocaten er niet in slaagden een Amerikaanse rechter ervan te overtuigen Virginia Giuffre's civiele rechtszaak tegen hem te seponeren. Zij beschuldigt de prins ervan haar seksueel te hebben misbruikt toen ze 17 was. Andrew, die de beschuldigingen heeft ontkend, zal zich nu als gewone burger verdedigen.

In hun brief aan de 95-jarige vorstin van Groot-Brittannië hadden de veteranen haar gevraagd onmiddellijk actie te ondernemen omdat Andrew, de hertog van York, "niet bereid tot samenwerken is en niet de waarheid heeft gesproken" over zijn relatie met Epstein.
Ze zeiden dat de 61-jarige Andrew de militaire strijdkrachten die hij vertegenwoordigt in diskrediet heeft gebracht.

"Wij zijn bijzonder ontdaan en verontwaardigd over het feit dat prins Andrew nog steeds deel uitmaakt van de strijdkrachten en nog steeds militaire titels, posities en rangen bezit, waaronder die van vice-admiraal van de Royal Navy", aldus de brief.

De meest recente controverse rond Andrew ontstond enkele weken nadat de voormalige Britse socialiste Ghislaine Maxwell werd veroordeeld voor het ronselen van tienermeisjes voor seksuele contacten met de overleden financier Epstein tussen 1994 en 2004.

Maxwell, 60 jaar, riskeert een gevangenisstraf tot 65 jaar voor haar veroordeling, wat betekent dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven achter de tralies zal doorbrengen.

Haar advocaten vroegen om een nieuw proces nadat een van de juryleden de media had gemeld dat hij zelf slachtoffer was geweest van seksueel misbruik.

KONINGIN ELIZABETH : "NU IS HET GENOEG ANDREW ... JIJ MAG JE GÉÉN PRINS MEER NOEMEN EN OOK NAAR ALLE MILITAIRE POSITIES EN RANGEN KUN JE VERDER FLUITEN... DE FIRM NEEMT ALLES OVER. IK HEB GEZEGD..."