• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 'The Art of Perception'

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Hooggerechtshof Blokkeert Vaccin Mandaat Biden

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 13 januari - WASHINGTON - Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft het vaccinmandaat van de Amerikaanse president Joe Biden voor grote werkgevers geblokkeerd, in een actie die wordt toegejuicht door zijn voorganger en door activisten die vinden dat de president zich als een koning gedroeg.

Het Hooggerechtshof heeft echter een bescheidener mandaat toegestaan, waarbij COVID-19 vaccinaties verplicht worden gesteld voor werknemers die werken in de gezondheidszorg in instellingen die federaal geld ontvangen. Het werkgeversmandaat zou werknemers in bedrijven met 100 of meer werknemers hebben gedwongen zich te laten vaccineren of wekelijks een negatieve COVID-test voor te leggen om de werkplek te mogen betreden. Ook zouden niet-gevaccineerde werknemers binnenshuis op het werk maskers moeten dragen.
Delen van de maatregel, die de Occupational Safety and Health Administration in november heeft uitgevaardigd, zouden volgens de planning maandag van kracht zijn geworden.

"Hoewel het Congres het OSHA ontegenzeggelijk de bevoegdheid heeft verleend om beroepsrisico's te reguleren, heeft het dit agentschap niet de bevoegdheid gegeven om de volksgezondheid in bredere zin te reguleren," schreef het Hof in een niet ondertekend commentaar. "Het eisen van de vaccinatie van 84 miljoen Amerikanen, geselecteerd simpelweg omdat ze werken voor werkgevers met meer dan 100 werknemers, valt absoluut in de laatste categorie," legde het Hof uit.

In een reactie zei voormalig president Trump dat het Hooggerechtshof, vol met conservatieve rechters die hij heeft benoemd, bevestigde dat "Biden's rampzalige mandaten in strijd met de grondwet zijn."

Trump merkte op dat "Biden beloofde om het virus te stoppen, niet de economie, maar hij heeft jammerlijk gefaald op beide punten. En mandaten zouden de economie verder hebben vernietigd. We zijn trots op het Hooggerechtshof dat ze niet hebben toegegeven. Geen mandaten!"

Dat standpunt werd gedeeld door groeperingen die zichzelf zien als vrijheidsstrijders, waaronder de Heritage Foundation, een conservatieve denktank en belangenorganisatie. De voorzitter van de Heritage Foundation, Kevin Roberts, zei dat "de federale overheid niet de privé- en persoonlijke beslissingen over gezondheidszorg aan tientallen miljoenen Amerikanen mag dicteren".

Roberts benadrukte dat de overheid ook niet de bevoegdheid heeft "om werkgevers te dwingen gegevens over de medische gezondheid van hun werknemers te verzamelen".

Door het onwettige COVID-19-vaccinmandaat van het Biden-regime te verwerpen, gaf het Hooggerechtshof te kennen het eens te zijn met deze basisprincipes van een goed functionerende en vrije samenleving," voegde hij eraan toe.

First Liberty Institute, een non-profit christelijk conservatieve juridische organisatie, was het daarmee eens. Het vertegenwoordigt drie religieuze groeperingen die de mandaten aanvechten, waaronder de American Family Association, Answers in Genesis, en Daystar Television Network.

Voorzitter, CEO en hoofdadviseur Kelly Shackelford van het First Liberty Institute had het mandaat "ongrondwettelijk" genoemd. Hij zei dat zijn organisatie "blij is dat het Hooggerechtshof voorkomt dat dit ongrondwettelijk mandaat van kracht wordt". Maar "we hopen dat het Hof het zal verwerpen om een grondwettelijke crisis te voorkomen," voegde Shackelford eraan toe.

"President Biden is geen koning. Hij kan de beroepsbevolking van het land niet overheersen en werkgevers dwingen om de het geweten en de persoonlijke rechten van hun werknemers te schenden."

President Biden, wiens populariteit in de peilingen is gekelderd, toonde zich teleurgesteld over de uitspraak van het Hooggerechtshof. Hij zei dat hij niet begreep waarom de rechters "gezond verstand en levensreddende eisen aan werknemers blokkeerden".

Ondanks het besluit van het Hooggerechtshof drong Biden er bij "bedrijfsleiders op aan om zich onmiddellijk aan te sluiten bij degenen die al actie hebben ondernomen - waaronder een derde van de Fortune 100-bedrijven". Hij zei dat bedrijven "vaccinatieverplichtingen moeten instellen om hun werknemers, klanten en omgeving te beschermen".