• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Buitenland over Nederlands zwaarste lockdown in Europa

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT- 15 januari 2022 - VALKENBURG - De Nederlandse regering heeft Europa's zwaarste coronavirus lockdown vrijdag slechts gedeeltelijk opgeheven, ondanks toenemende protesten van cafés en andere zaken die toch dreigden weer open te gaan.

De Nederlandse liberale premier Mark Rutte zei dat niet-essentiële winkels, sekswerkers, kappers, schoonheidssalons en anderen onder strikte voorwaarden weer open mogen tot 17.00 uur plaatselijke tijd, voor het eerst sinds half december. Maar terwijl zelfs sekswerkers die in nauw contact met de buitenwereld staan, weer open mogen, moeten bars, restaurants en culturele instellingen zoals theaters gesloten blijven tot ten minste 25 januari, voegde Rutte eraan toe. Dat leidde tot boze reacties van café-eigenaren, restaurants en culturele instellingen die dreigden toch weer open te gaan. Vrijdag stroomden de inwoners toe om te eten en te drinken aan buitentafels van restaurants in de hoofdstraat van de zuidelijke stad Valkenburg in openlijke weerwil van een vergrendeling in Nederland.

De autoriteiten in de toeristische stad, die vorig jaar zwaar werd geteisterd door overstromingen, hebben het coronavirus niet aan banden gelegd.
"Het is heel moeilijk; het voelt op dit moment niet eerlijk. De eerste paar sluitingen waren logisch, ik was het met ze eens, maar het voelt niet eerlijk meer," voegde Didi Corten, die het buitenterras van Brasserie America voor een dag opende, eraan toe.
Ook andere ondernemers dreigden in verschillende steden en dorpen, waaronder grensgebieden, hun deuren te heropenen. Zij zagen hoe tijdens de lockdown veel Nederlanders de grens naar België overstaken en zich verdrongen in winkelcentra en restaurants terwijl Nederland op slot zat.

Rutte zei dat hij hun frustratie begreep. "Café-eigenaren hebben het recht om te protesteren. Maar we verwachten van de burgemeesters dat ze het protest kort maar niet blijvend toestaan," voegde hij eraan toe toen hem werd gevraagd of de bars en restaurants weer open zouden gaan.

Rutte zei ook dat universiteiten en beroepsscholen weer open zullen gaan onder de voorwaarde dat studenten en docenten maskers dragen, wat kritische deskundigen ertoe bracht vraagtekens te zetten bij de mentale en fysieke gevolgen van dit beleid voor jongeren.
De minister-president benadrukte dat hij jong en oud aanmoedigt om te gaan sporten. Hij zei dat de regering toestaat dat sportscholen en andere sportfaciliteiten onder bepaalde voorwaarden zonder publiek worden geopend.

De nieuwe minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers, waarschuwde dat nu het aantal besmettingen oploopt tot 80.000 per dag, mensen medische gezichtsmaskers moeten dragen op drukke openbare plaatsen en elders, ook op het werk, waar het onmogelijk is zich te houden aan richtlijnen betreffende het op afstand houden van mensen.

Rutte erkende dat het handhaven van strenge maatregelen gebeurt, hoewel meer dan 86 procent van de volwassenen volledig is gevaccineerd en bijna de helft een booster-prik heeft gehad. Hij zei dat het beleid mede nodig is vanwege nieuwe coronavirusvarianten zoals Omicron.

Ruwweg 21.000 sterfgevallen waren gerelateerd aan COVID-19 op een bevolking van 17,3 miljoen mensen, volgens de gezondheidsautoriteiten. De meeste slachtoffers waren oudere mensen met onderliggende gezondheidsaandoeningen. Er zijn echter ook vragen gerezen over het effect van de lockdowns: de autoriteiten wijzen op een stijging van 15 procent van het aantal geregistreerde zelfmoorden in Nederland in vergelijking met voorgaande jaren.

Het aantal zelfmoorden steeg vooral onder jongeren tussen de 20 en 30 jaar, zo blijkt uit cijfers van de Actuele Nederlandse Zelfmoord Registratie Commissie (CANS). "In 2021 waren er 300 zelfdodingen meer [dan de ruwweg 1.800 die gewoonlijk worden geregistreerd], een stijging van 15 procent. Vooral tussen de 20 en 30 jaar, en vaak mannen", aldus KANS-voorzitter Renske Gilissen.

Nu de maatschappelijke gevolgen duidelijk worden, bleek vrijdag uit een peiling op de Nederlandse televisie dat 89 procent van de mensen voorstander is van het heropenen van winkels en dat een meerderheid ook voorstander is van het heropenen van restaurants en culturele instellingen.

WIJ BINT DE BOERTJES VAN BUUTEN - BIE MIEN OP DE BOERDERIEË...

UUT 1966 ... MAOR BLIEFT ALTIET GOED TOCH!