• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • 'The Art of Perception'

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Zal Japan vervolgde Nigeriaanse christen deporteren

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - TOKYO - Christenen die in eigen land voor vervolging zijn gevlucht, hebben hun zorgeb uitgesprokenn over hun toekomst in Japan nu de autoriteiten hebben gedreigd een Nigeriaanse christelijke arts, die islamitische militanten is ontvlucht, te deporteren.

Dr. Gabriel Osaheni Aghedo, die al lange tijd lid is van de St. Ignatius Kerk en haar Engels koor in Tokyo, zei dat hij na meer dan 30 jaar in Japan te hebben gewoond voor een crisis is komen te staan. De financiële steun die hij ontving van het Japanse Refugee Assistance Headquarters (RHQ) werd stopgezet nadat hij bij de regionale rechtbank van Tokio de rechtszaak tegen zijn het bevel om hem te deporteren door de immigratie-autoriteiten heeft verloren.

De bejaarde Nigeriaan gaat nu in beroep tegen de uitspraak uit vrees dat de islamitische terreurgroep Boko Haram Aghedo, de Natuurgeneeskundige arts en tevens auteur, zou kunnen doden. Aghedo, die gratis advies verstrekt over holistische en natuurgeneeskundige geneeskunde, gezondheid, een lang en produktief leven. heeft de woede van de militanten gewekt woedend na het schrijven van een boek in Nigeria.

Boko Haram, dat christenen heeft bedreigd, ontvoerd en vermoord, zei naar verluidt dat Aghedo's boek 'Perpetually Healthy, Good-looking and Rich' in strijd was met de islamitische leer. "Mijn zus en nichtje werden ook bedreigd met geweld en het huis van mijn familie werd vernield", zei Aghedo in een commentaar aan Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant . Zelfs in de afgelopen jaren werden zijn familieleden "bedreigd en waren bang om naar huis terug te keren," legde hij uit.

Individuele christenen en activisten zeiden dat ze een handtekeningenactie waren begonnen op de website CHANGE. ORG voor deze vluchtelingenzaak in Japan "zodat hij weer het recht krijgt om te werken."

"Gabriel heeft al veel geleden door herhaalde aanhoudingen in het asielzoekerscentrum. En door hem het recht om te werken te ontzeggen terwijl hij voorlopig is vrijgelaten," zei Thomas (Tom) Eskildsen, een christelijke campagnevoerder. "Nu de hulp van het RHQ gestopt is, wordt zijn voortbestaan bedreigd. Gabriel is momenteel meer dan zes maanden huishuur en vele andere rekeningen verschuldigd," vertelde Eskildsen aan Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant.

"We kennen hem allemaal als iemand die zeer toegewijd werkt aan de genezing van zieken, verlichting voor de lijdenden, en troost voor de eenzamen. We weten ook dat hij een gulle ziel is, altijd bereid om anderen te helpen op welke manier dan ook," voegde Eskildsen eraan toe.

De zaak zorgt voor grote zorgen onder vervolgde christenen, wat door Mark Huda Junayed Fino, een predikant die Bangladesh enkele jaren geleden ontvluchtte, meer in het algemeen onderstreept.

"Het Okinawa Immigratie Bureau in Japan besloot mij vorig jaar twee dagen te ondervragen, maar ik krijg nog steeds geen uitsluitsel," vertelde hij. Fino, 29, bevestigde in 2016 dat hij door de islamitische militante groep Harkat-ul Jihad Islami met de dood werd bedreigd als hij het christelijk geloof behoudt.

In de brief, gezien door een verslaggever van Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant , schreef de groep naar verluidt: "U bent bekeerd geraakt tot het christendom door de religie van de islam op te geven, wat een grote misdaad is volgens de Shariah [moslimwetgeving] en een overtreding waarop de doodstraf staat."

De commandant, wiens naam moeilijk te zien was, schreef dat hij en zijn militanten " verdienste " ontvangen door " iemand te doden die de Islam verwerpt en een Jood is."

Fino zei dat hij ook moest vluchten omdat hij was verstoten door zijn moslimvader, die hem sms- en fotoberichten zou hebben gestuurd. Ze omvatten een foto van een topless vrouw op de mobiele telefoondienst Viber, vergezeld van harde woorden over zijn overleden moeder, die zelfmoord pleegde: "Je moeder was net zo als deze prostituee, dus je bent een bastaard."

Hij vergaf hem en zei dat hij hoopt dat zijn vader "op een dag een gelovige christen zal worden." De bedreigingen aan het adres van de evangelist komen op een moment dat men zich internationaal veel zorgen maakt over het islamitische extremisme in Bangladesh en andere landen, waardoor veel christelijke vluchtelingen in Japan terecht zijn gekomen.

Toch is Japan terughoudend om hen op te nemen. Daarmee zou, suggereert Fino, de mogelijke deportatie van de Nigeriaanse arts kunnen aankondigen dat meer vervolgde christenen door de Japanse immigratie-autoriteiten naar huis kunnen worden gestuurd.