• 'The Art of Perception'

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Addy Designer of Honour

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Blue Monday en lekker wandelen

  Heb jij die foto gezien van onze koningin met dat witte hondje? Het is net een bolletje witte wol ... Ze lopen samen lekker ongedwongen door het bos.

Laten ze dan maar niet van het pad afgaan want er lopen ook gevaarlijke dieren door het bos. Republikeinse wolven.

Zij motiveert ons Nederlanders heel sympathiek om juist op deze dag flink aan de slag te gaan met bewegen want dat is goed voor je mentale maar ook voor je fysieke gezondheid. Bij haar spontaan genomen foto - waarschijnlijk een selfie - staat: "Vandaag op Blue Monday maak ik een flinke wandeling. Jij ook?" - Máxima.

Iedereen hééft het er over. Blue Monday en depressies. We krijgen er hele verhalen over op onze redactie. Nouja Christian van Grachten ... Is dat niet nogal overdreven?

Het accentueren van een bepaalde maandag in het jaar voor het krijgen van depressies is inderdaad ietwat merkwaardig. Het lijkt me meer een welkome afwisseling op de hectiek rond lockdowns en Omnicron. Een afleidingsmanoeuvre en een excuus omdat het weekend veel te kort duurde.

Misschien bagatelliseren we het te veel dat sommige mensen grote zorgen hebben in deze tijd. Haast te veel om op te noemen zoals we ook elke dag te horen krijgen op de redactievloer. Wat zouden wij nu op zo'n dag mensen kunnen aanraden?

Laten we eerst deze mythe maar eens ontraadselen want blauw is juist mijn lievelingskleur en ik weet dat veel Nederlanders die kleur juist ook erg appreciëren. Blue Monday is voor mij dus absoluut geen horror-begrip Phia Baruch. Modedeskundigen zullen ook graag bevestigen dat blue denim bijvoorbeeld ook een favoriet is in alle modetijden en gedurende diverse generaties. En nog steeds heel representief. In vintage-winkels zijn blue denim shirts heel chill. Vooral als er bepaalde bandleden in gespot zijn.

Jouw visie klinkt wel wat opwekkender dan alle treurnis en tranentrekkende stories waar blue monday van beschuldigd wordt maar het leven kan soms voor mensen heel moeilijk zijn natuurlijk. Heel zwaar. Vooral als je jong bent en denkt dat je door een verkeerde move of tegenvaller in een diepe kloof bent gevallen. Bijvoorbeeld omdat je denkt dat niemand om je geeft. Je weet dan nog niet dat nare tijden en eenzaamheid altijd weer voorbij gaan. Je moet alleen je tijd afwachten. Alles heeft altijd een keerzijde... De slinger van de klok keert altijd weer terug...

Misschien als het een Magische Klok is zoals in het Sprookjesbos van de Efteling. Maar als alles waar je voor werkte opeens voor niets was? De financiële zorgen rijzen de pan uit. En je plotseling iemand die je lief hebt verloren hebt?

Als mensen vrijwillig van je weg gaan moeten ze nu eenmaal de muziek volgen die zij alleen kunnen horen. Dan komen er nieuwe tijden waar je je op moet instellen. Als mensen door ziekte en dood van je heen gaan zijn ze op een andere manier bij ons betrokken. Als iemand sterft verlaat diegene jou niet maar blijft de energie om je heen als je dat wenst.

FOTO MÁXIMA: RVD

DOOR: CHRISTIAN VAN GRACHTEN & PHIA BARUCH