• Addy Designer of Honour

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • 'The Art of Perception'

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

EU chef Ursula Von der Leyen met lege handen terug

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 mei 2022 - BOEDAPEST - Het Europese opperhoofd heeft Boedapest maandag met lege handen verlaten nadat zij er niet in slaagde Hongarije ervan te overtuigen in te stemmen met een EU-olie-embargo tegen Rusland. De voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen kon alleen maar zeggen dat "Het gesprek van vanavond met premier Viktor Orbán was nuttig om kwesties met betrekking tot sancties en continuïteit van de energievoorziening te kunnen verduidelijken."

Ze voegde eraan toe dat "we vooruitgang hebben geboekt, maar dat verder onderzoek noodzakelijk is. Ik zal overgaan tot overleg [via een videoconferentie] met regionale actoren om de regionale samenwerking op het gebied van olie-infrastructuur te versterken. Dit betekende een grote tegenslag voor Von der Leyen, die probeerde te voorkomen dat Hongarije een veto zou uitspreken over het EU-plan om de olieleveranties uit Rusland stop te zetten als straf voor de invasie in Oekraïne.

Ze vloog op maandag naar Hongarije voor een ongepland bezoek dat omgeven was met een waas van mysteries, waarbij de autoriteiten heel weinig prijsgaven over haar mogelijke aanwezigheid te midden van de grote sociaal-economische spanningen. Orban, een nauwe bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, zei dat het EU-voorstel er op neer kwam dat er "een nucleaire bom op de Hongaarse economie" neerkwam.

Hij zei dat de 27 landen tellende EU, geleid door bureaucraten in Brussel, "een rode lijn heeft overschreden" met het plan om de olietoevoer vanuit Rusland stop te zetten.

Orbán weigerde in te stemmen met een overgangsperiode die EU-lid Hongarije tot eind 2024 de tijd zou geven om over te schakelen op alternatieve energiebronnen. Hij zei dat Hongarije geen zeehavens heeft en dat het land daarom sterk afhankelijk is van Russisch aardgas en olie via een pijplijn.

Premier Viktor Orbán won onlangs een vierde ambtstermijn, mede dankzij zijn belofte om de energieprijzen voor huishoudens laag te houden. De nationalistische leider zei dat ondertekening van de deal onaanvaardbare prijsstijgingen voor Hongaarse gezinnen zou betekenen.

Veel Hongaren zijn het daarmee eens. Uit een maandag gepubliceerde opiniepeiling van het door de regering gesteunde Századvég Instituut bleek dat 71 procent van de Hongaren geen voorstander is van uitbreiding van de sancties tegen Rusland tot energiebronnen.

Bovendien had zo'n 65 procent in mei een negatief oordeel over de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, tegen 52 procent in februari, melden opiniepeilers.

Volgens de opiniepeiling was de populariteit van Zelenski gedaald nadat hij en andere regeringsfunctionarissen Hongarije hadden bekritiseerd over de voortdurende aankoop van ruwe olie en aardgas uit Rusland. Kiev is ook boos dat de Hongaarse regering weigert wapens naar Oekraïne te sturen, onder verwijzing naar veiligheidsoverwegingen.

EU CHEF URSULA VON DER LEYEN KEERT NA MYSTERIEUS BEZOEK MET LEGE HANDEN TERUG ...