• De INFINITY collectie van BIGLI

  • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Museum Arnhem: Klaar voor de toekomst

  Museum Arnhem opent op 13 mei 2022 de deuren voor het publiek na een verbouwing van ruim vier jaar. Het museum is klaar voor de toekomst. De architecten van het gebouw en de tuin hebben een vertaling gemaakt van wat het museum zocht en waar het voor staat: open, eigentijds en met telkens wisselende perspectieven op de dynamische samenleving.

Als bezoeker kijk je steeds in een andere richting, waardoor de gezichtspunten telkens anders zijn. In de openingspresentaties Tenminste Houdbaar Tot, Van Links Naar Rechts en Open wordt de collectie opnieuw aan bezoekers gepresenteerd.

Museum Arnhem toont namelijk de collectie niet langer in een vaste opstelling, maar presenteert de eigen collectie voortaan wisselend in tentoonstellingen. Zo blijven de publiekslievelingen te zien, maar nooit in dezelfde context. Daarbij worden nadrukkelijk hedendaagse perspectieven verwerkt.

Zo vormt 'Tenminste Houdbaar Tot' een geëngageerde presentatie over de uitputting van de aarde, presenteert Van Links Naar Rechts een inclusiever beeld van het Interbellum dan voorheen en is Open een eigentijdse vertaling van de visie van Pierre Jansen. Dat is een zeer bekend geworden voormalige directeur van Museum Arnhem van 1969 tot 1982.

Natuurlijk zijn in de collectie perioden, stijlen, stromingen en disciplines vertegenwoordigd, maar het museum wil vooral met de collecties focussen op een brug slaan tussen de kunsten.

Op 13 mei 2022 opent Museum Arnhem dus de deuren voor het publiek na een enorme verbouwing. De architecten hebben zowel het gebouw als de tuin gereed gemaakt voor ontvangst van een brede stroom van geïnteresseerde bezoekers.

Voor exposities zoekt het museum aansluiting bij actuele thema’s. Er zijn in de programmering onderwerpen gekozen die in de eigentijdse samenleving spelen. Ook worden de grenzen van vroegre referentiekaders bewust verbreed.

Het museum zegt daarover: "Het besef dat het beleid van musea in Nederland heel lang is bepaald door een kleine groep mensen is inmiddels alom vertegenwoordigd. In Museum Arnhem was dat al vroeg doorgedrongen. Zoals we eerst relatief veel kunst lieten zien en verzamelden van vrouwen, laten we nu veel meer stemmen horen. Dat is een enorme rijkdom, want als museum kun je een belangrijke rol vervullen in het verbreden van horizonnen."

Gelegen op de vertrouwde plek op de stuwwal is Museum Arnhem één van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland met een collectie van circa 25.000 kunstobjecten, waarvan de kern afkomstig is uit de verzameling van Alexander Ver Huell (1822-1897).

Saskia Bak is sinds halverwege 2015 directeur van Museum Arnhem. Voor haar komst naar Arnhem onder meer jarenlang directeur van het Fries Museum & Kermamiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

MUSEUM ARNHEM: UTRECHTSEWSEG 87, 6812 AA ARNHEM

Open: dinsdag tot en met zondag van 11 – 17 uur

SASKIA BAK IS DIRECTEUR VAN MUSEUM ARNHEM DAT KLAAR VOOR DE TOEKOMST HEEL MOOI IS VERBOUWD...