• Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • 'The Art of Perception'

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

Roelof ten Napel wint Grote Poëzieprijs 2022

  AMSTERDAM - Op vrijdagavond 13 mei 2022 is de winnaar van De Grote Poëzieprijs 2022 in het AVROTROS-programma Opium op NPO Radio 4 bekendgemaakt. Roelof ten Napel wint met de bundel Dagen in huis (Hollands Diep) de vierde editie van De Grote Poëzieprijs.
Roelof ten Napel komt uit Joure en is zowel dichter als schrijver en essayist. Zijn werk is vertaald, en werd bewerkt voor toneel. Naast Dagen in huis verschenen van hem de bundels Het Woedeboek (2014) en In het vlees (2019) en de romans Het leven zelf (2017) en Een zoon van (2020) .

Het juryrapport oordeelt op dichterlijke wijze: “Ten Napel is een dichter die tegelijkertijd ook schilder, beeldhouwer, fotograaf is. Hij schrijft vanuit een bezield perspectief, waardoor zijn observaties nergens afstand scheppen, maar vaak juist iets tactiels en soms zelfs intiems hebben. Het huis uit de titel bijvoorbeeld, is ook op te vatten als ons lichaam, of dat van een ander: ‘Als we ons medeleven verbeelden als verplaatsen-in,/ hebben we dan van de ander geen huis gemaakt?’

Het ‘in huis zijn’ wordt letterlijk vergeleken met ‘ in leven zijn’ wat tegen de achtergrond van een pandemie onnadrukkelijk maar onoverkomelijk nog eens aan betekenis wint. Wij vieren de bundel Dagen in huis van Roelof ten Napel – en prijzen de poëzie die weer eens bewijst een huis te kunnen zijn, met ruime, lichte kamers, voor al wie er onderdak zoekt”, aldus de jury.

De jury van De Grote Poëzieprijs 2022 bestaat uit: Elke Brems, hoogleraar Letterkunde aan de KU Leuven; Vicky Francken, dichter, vertaler en redactielid van Tijdschrift Awater;John Jansen van Galen, journalist; Maarten Moll, schrijver en journalist en Xavier Roelens, dichter en poëziedocent.

De jury van De Grote Poëzieprijs 2022 kreeg 90 dichtbundels ter beoordeling binnen en wees ten Napels Dagen in huis (uitgeverij Hollands Diep ) aan als beste dichtbundel van 2021. De auteur ontvangt een geldbedrag van € 20.000.

Zij nomineerden naast Dagen in huis van ten Napel ook de bundels Ontbinding van Piet Gerbrandy (Atlas Contact); Virgula van Sasja Janssen (Querido); Vervoersbewijzen van Tijl Nuyts (Wereldbibliotheek) en Aarduitwrijvingen van Charlotte Van den Broeck (De Arbeiderspers) .

Het volledige juryrapport van de shortlist en de laudatio over de winnende bundel is te lezen op de site van prijsdepoezie.nl
De Grote Poëzieprijs maakt deel uit van de activiteiten van Prijs de Poëzie, een initiatief van de Poëzieclub.

De Poëzieclub wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Elise Mathilde Fonds, Literatuur Vlaanderen, de Maatschappij der Nederlandse Letteren, LIRA, School der Poëzie, stichting Justine Borkes en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Poëzieclub heeft geen winstoogmerk.