• MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • 'The Art of Perception'

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

'Britse jongen kan worden gedwongen te sterven'

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 13 mei 2022 - LONDEN - Het Christian Legal Centre (de CLC) staat de familie bij van een twaalfjarige Britse jongen die in kritieke toestand verkeert, omdat men vreest dat hij gedwongen zal worden te sterven. "Zijn familie wil Archie Battersbee alle kansen op leven geven," vertelde de belangenorganisatie aan Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant. "Specialisten die Archie in het Royal London Hospital behandelen, geloven dat het 'zeer waarschijnlijk' is dat hij al hersendood is," voegde de CLC eraan toe.

De jonge Archie - een fervent bokser en turner - is niet meer bij bewustzijn gekomen nadat hij vier weken geleden hersenletsel opliep bij een tragisch ongeluk in zijn huis in Southend, in het graafschap Essex. Het ziekenhuis liet weten dat het een rechter van de Afdeling Familiezaken van het Hooggerechtshof heeft gevraagd om de situatie te beoordelen en donderdag uitspraak te doen in het "belang van Archie".

Het CLC vreest dat een uitspraak van de rechter het lijden van Archie zou kunnen verergeren. "Er zijn verschillende geruchtmakende zaken geweest waarbij rechtbanken besloten dat behandeling en/of voeding van een patiënt kan worden afgesloten, zogenaamd in het belang van de patiënt." "Dit kan de patiënt dwingen om te sterven, zelfs wanneer een ander ziekenhuis bereid is om de zorg over te nemen - allemaal omdat een rechter oordeelt dat het in zijn belang is," waarschuwde de organisatie.

Archie's familie is er niet van overtuigd dat hij hersendood is, zo vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant . De familie heeft naar verluidt gedrag meegemaakt "dat in tegenspraak is" met wat het ziekenhuis hen eerst vertelde.

De ouders, Hollie Dance en Paul Battersbee, maakten zich zorgen over de voorstellen van de artsen om een rechtbank te vragen over zijn behandeling te beslissen. "Archie heeft pas vier weken geleden ernstig hersenletsel opgelopen. Er is niet genoeg tijd geweest om te zien wat hij nog wel kan doen," benadrukte Dance, die haar zoon aanvankelijk bewusteloos thuis aantrof na wat werd omschreven als een "bizar ongeluk".

"Ik heb de hersenstamtest geweigerd om hem hersendood te verklaren. Het is te vroeg," zei ze. "Hij heeft in mijn vingers geknepen met een strakke greep. Ik denk dat dat zijn manier is om me te laten weten dat hij er nog is en alleen meer tijd nodig heeft."

De Britse boksers David Haye en Ricky Hatton plaatsten video's als ondersteuning en crowdfund pogingen hebben naar verluidt tot nu toe ten minste meer dan 14.000 pond (16.500 Euro)

aan donaties opgebracht. Sinds Archie het ziekenhuis in ging, is zijn zus Lauren een pagina begonnen op Instagram waar mensen zijn behandeling kunnen volgen.

"De familie heeft "ook verhalen gezien van opmerkelijke genezingen van soortgelijke aandoeningen bij andere patiënten," legde het CLC uit. "Ze vragen het ziekenhuis simpelweg om hen de medische informatie te geven waaruit blijkt dat Archie niet kan herstellen. En om Archie in de tussentijd te blijven behandelen," vertelden zij onze redactie.

De CLC drong er bij gelovige christenen op aan om "alsjeblieft te bidden voor Archie, zijn familie, het juridische team, het ziekenhuis en de rechter - opdat we een goede oplossing voor deze moeilijke situatie zullen vinden".

Het voorstel komt tijdens een breder debat over wanneer het leven begint en moet eindigen in de Westerse wereld, onder andere in Groot-Brittannië, terwijl er discussies worden gevoerd over het versoepelen van de abortus- en euthanasiewetgeving.