• De INFINITY collectie van BIGLI

 • 'The Art of Perception'

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Addy Designer of Honour

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

NAVO bespreekt lidmaatschap Finland en Zweden

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 14 mei 2022 - KYIV/BUDAPEST - De ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO komen in Berlijn bijeen nu Finland en Zweden steeds dichter bij aansluiting bij de westerse militaire alliantie komen, ondanks waarschuwingen van Moskou in verband met de Russische invasie in Oekraïne.

Terwijl de voorbereidingen voor de bijeenkomst aan de gang waren, leidde de vice-voorzitter van de Amerikaanse Senaat Mitch McConnell een delegatie van Republikeinse senatoren naar Kyiv voor een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky.
Zelensky deelde zaterdag online een video van de verrassende ontmoeting en noemde het bezoek een "krachtig signaal van bovenpartijdige steun" voor Oekraïne.

De beelden tonen de Republikeinse senatoren John Barrasso uit Wyoming, Susan Collins uit Maine en John Cornyn uit Texas die rustig naast McConnell uit Kentucky in de zon wandelen in de Oekraïense hoofdstad. Elders in Europa haastte de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zich naar Berlijn, Duitsland, om de ministers van alle NAVO-lidstaten aan te moedigen het lidmaatschap van Zweden en Finland te aanvaarden. Beide Scandinavische landen zeggen dat ze zich moeten aansluiten bij 's werelds machtigste bondgenootschap vanwege de voortdurende invasie van Rusland in Oekraïne.

Volgens persvoorlichter Jen Psaki van het Witte Huis steunen de meeste NAVO-landen hun aanvraag onmiddellijk. "Ik denk dat er geen twijfel over bestaat, en u hebt dit gezien in de publieke verklaringen van verschillende NAVO-leiders, dat er brede steun bestaat van de NAVO-lidstaten voor [toetreding] van Finland en Zweden," benadrukte ze.

Maar de Turkse president Recep Tayyip Erdogan steunt het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland niet en zegt dat Scandinavische landen " onderdak bieden aan terroristische organisaties". Turkije heeft ook herhaaldelijk kritiek geuit op verschillende Europese landen omdat zij samenwerken met organisaties die door Ankara als "terroristen" worden beschouwd.

Tot deze groepen behoren de Koerdische Arbeiderspartij en de Syrische Koerdische Volksbeschermingseenheden, en de aanhangers van de in de Verenigde Staten gevestigde moslimgeleerde Fethullah Gulen.Ankara heeft verklaard dat Gulenisten in 2016 een couppoging hebben gepleegd, maar zij ontkennen de beschuldiging.

Als Finland en Zweden toetreden, zoals nog steeds wordt aangenomen, zal de landsgrens van de NAVO met Rusland meer dan verdubbelen. Rusland deelt momenteel een landgrens van 1.215 kilometer (754 mijl) met NAVO-leden. Na de toetreding van Finland zal die grens toenemen tot 2.600 kilometer.

Hoewel beide landen al samenwerkten met de NAVO, zou toetreding tot het bondgenootschap Zweden en Finland onder de paraplu van artikel 5 brengen. Dat garandeert dat een aanval op één NAVO-bondgenoot een aanval is op alle. De Finse president belde zijn Russische ambtgenoot om hem te vertellen over de stap - die Vladimir Poetin omschreef als "een vergissing".

De Finse president Sauli Niinistö vertelde verslaggevers echter dat zijn land geen andere keuze had dan zich bij de NAVO aan te sluiten nu Moskou zijn militaire doctrine heeft gewijzigd en Oekraïne is binnengevallen. "Wat er op 24 februari is gebeurd, waardoor de enorme oorlog die Rusland in Oekraïne voert, wordt voortgezet, dat heeft zeker ook het beeld veranderd," zei hij. "Ze zijn klaar om een buurland aan te vallen. Als dat het geval zou zijn waar wij ons bij aansluiten, zou mijn reactie [aan de Russische president Poetin] zijn: Jullie hebben dit zelf veroorzaakt. Kijk in de spiegel", voegde Niinistö eraan toe.

Ironisch genoeg zei de Russische energieleverancier RAO Nordic zaterdag dat het de levering van elektriciteit aan Finland zou opschorten, vanwege betalingsproblemen.

Te midden van het diplomatieke getouwtrek hebben de Oekraïense troepen naar verluidt de Russische troepen "ver weg" gejaagd uit de tweede stad van Oekraïne. De opmerkingen van de burgemeester kwamen nadat een gezaghebbende militaire denktank had vastgesteld dat Oekraïne "waarschijnlijk de slag om Kharkiv heeft gewonnen".

Toch waarschuwde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dat er "zeer moeilijke" onderhandelingen gaande zijn over de evacuatie van zwaargewonde militairen uit de gebombardeerde havenstad Mariupol in het zuiden.

Voorlopig blijven Kiev en de Moskouse strijdkrachten een verbeten strijd voeren om het oostelijke industriële hart van het land in een oorlog die al tienduizenden levens heeft geëist.

VLADIMIR POETIN: DIT IS EEN VERGISSING...