• Spencer Tweeling showt Chopard

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • Addy Designer of Honour

 • "Kendall voor ABOUT YOU"

 • 'The Art of Perception'

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

CPAC in Hongarije ondanks zorg over veiligheid

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 19 mei 2022 - BUDAPEST - De Amerikaanse Conservative Political Action Conference (CPAC) houdt haar allereerste bijeenkomst in Europa om zo de banden met de rest van de wereld aan te halen, ondanks het ontstaan van grote bezorgdheid over de veiligheid van de afgevaardigden. Goed ingelichte bronnen zeggen dat de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar CPAC bijeenkomt, na buurland Oekraïne, waar een oorlog woedt, de op één na belangrijkste buitenpost van de Russische inlichtingendienst is geworden.

Critici suggereren dat de gesprekken van prominente rechtse leiders gecompromitteerd zouden kunnen worden door ten minste enkele van de vele mensen die banden hebben met de veiligheidsdiensten van Rusland. Onder de deelnemers aan de tweedaagse bijeenkomst is een VS-top bestaande uit Republikeinse Congresleden, de voormalige stafchef van het Witte Huis van ex-president Donald J. Trump, Mark Meadows, en de voorzitter van de American Conservative Union, Matt Schlapp.

Tot de Europese leiders van rechtse hardliners behoren Nigel Farage, voormalig leider van de Britse Independence Party, Herbert Kickl, leider van de Oostenrijkse Vrijheidspartij, en Santiago Abascal, voorzitter van de Spaanse Vox-partij. Onder de prominente figuren uit de mediawereld die de bijeenkomst online toespreken bevindt zich ook de Fox News talkshowhost Tucker Carlson, wiens vader, een pr-goeroe, een lobby voerde voor de regering van Hongarije.

Richard Kraemer, een Amerikaanse Republikein en analist bij het European Values Centre for Security Policy (EVCSP) in de Tsjechische hoofdstad Praag, heeft de deelnemers verweten behoorlijk roekeloos gedrag te vertonen. "Als je in deze omgeving binnenkomt is het je bij de eerste blik duidelijk dat er zo'n duizend aan veiligheidsdiensten gerelateerde Russen in Hongarije zijn op dit moment," liet hij in een openbaar geworden reactie weten.

"En om dat wat meer in perspectief te plaatsen: ze hebben 170 diplomaten in Washington. Er zijn zoveel manieren waarop ze daar invloedrijke agenten tegenover de Amerikanen kunnen inzetten. Eigenlijk betreft het laaghangend fruit dat besloten heeft om nog dichter bij de grond te kruipen door in Boedapest op te dagen," waarschuwde Kraemer.

"De CPAC heeft in feite besloten dat de huidige culturele conflicten die worden uitgevochten door Amerikaanse conservatieven belangrijker wordt gevonden dan de nationale veiligheid van Amerika," heeft hij gezegd tegen de krant The Guardian.

De Hongaarse premier Viktor Orbán, die nauwe banden heeft met de Russische president Vladimir Poetin, beoordeelt het risico echter anders. De hoofdspreker op het rechtse feestje ziet CPAC als een cruciaal instrument om de conservatieve banden aan te halen en de christelijke waarden te beschermen.

Voorafgaand aan de bijeenkomst heeft Orbán het parlement in feite verteld over de "grote plaatsvervangende"-ideologie die op de bijeenkomst wordt besproken. Deze ideologie claimt dat er een liberaal complot is om "de blanke christelijke" bevolkingen te verdunnen met andere beschavingen door een massale instroom van bijvoorbeeld moslimmigranten. "Ik zie de grote Europese bevolkingsuitwisseling als een suïcidale poging om het gebrek aan Europese, christelijke kinderen te vervangen door volwassenen uit andere beschavingen - migranten," zei Orbán.

Liberale commentatoren zeggen echter dat de ideologie die door Orbán en andere CPAC-fans wordt gepredikt, werd geciteerd door de moordenaar die zaterdag het vuur opende in een supermarkt in een overwegend zwarte wijk van Buffalo, New York. In een toespraak in Buffalo op dinsdag noemde Joe Biden het een "perverse ideologie" en "een leugen".

Orbán en andere afgevaardigden ontkenden deze aantijgingen met klem en zeiden dat zij de vernietiging van het christendom en aanverwante waarden wilden voorkomen. Orbán gebruikte zijn toespraak aan het begin van zijn vierde ambtstermijn ook om uit te halen naar de Europese Unie over wat hij "gendergekte" noemde. Hij verwees naar de LGBTQ+-rechten op het continent en de druk van de EU om de Hongaarse wetgeving die voorlichting en informatie aan minderjarigen over homo's en transseksuelen verbiedt, ongedaan te maken.

En door de CPAC-afgevaardigden wordt Orbán gezien als een voorbeeld van hoe de Verenigde Staten zouden moeten terugkeren naar op zijn minst een aantal van zijn conservatieve en christelijke wortels. Zij prijzen ook zijn besluit om een massief anti-migratiehek op te zetten langs Hongarijes lange grens met Servië nadat honderdduizenden migranten daar waren binnengekomen.

De CPAC-afgevaardigden vinden dat de regering-Biden een soortgelijke muur bij Mexico moet voltooien en de grensbeveiliging moet verbeteren.