• "Kendall voor ABOUT YOU"

 • Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

 • 'The Art of Perception'

 • MEESTERLIJK met Nederlands Paviljoen viert 6de Editie

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Spencer Tweeling showt Chopard

 • Addy Designer of Honour

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

PodCast 5 :
Journalistieke reis naar Indonesië - Koninklijke excuses aan Indonesië - strijd om geloofsvrijheid op Sumatra -tocht door het oerwoud - emotionele bijeenkomst vervolgde christenen - ontmoeting met radicale moslimleider - overstroming Jakarta - Indisch monument - niet altijd begrepen identiteitsproblemen.

PodCast 6 :
Aanval op haven Beiroet - bijzondere ontmoeting met medewerker vredesmissie - (h)erkenning pijn en machteloosheid - nawerking oorlogssituatie - tragiek in Libanon en onveiligheid - Bonifacius jeugdherinnering - politie aan de deur- veranderingen oorlogen in Oost - Europa.

VS, G7 zeggen miljarden toe aan Oekraïne

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 20 mei 2022 - KYIV/BUDAPEST - Terwijl de gevechten woedden, keurde de Amerikaanse Senaat bijna 40 miljard dollar aan hulp voor Oekraïne goed en stuurde de rekening naar het Witte Huis voor ondertekening door president Joe Biden.

Washington is er ook op gebrand om militaire hulp te blijven geven, bijna drie maanden na de Russische invasie van Oekraïne. Daarnaast heeft de Groep van Zeven (G7) van leidende economieën donderdag besloten Oekraïne 18,4 miljard dollar te geven om de schulden te betalen. De Oekraïense premier Denys Shmyhal zei dat deze fondsen de overwinning van Kiev op Rusland zouden versnellen, en voegde eraan toe dat ze net zo waardevol zijn als "de wapens die jullie leveren".

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, vertelde verslaggevers tijdens de bijeenkomst van de financiële leiders van de G7 in Duitsland: "De boodschap is: 'We staan achter Oekraïne. We gaan samenwerken met alle middelen die ze nodig hebben om hier doorheen te komen." Eerder op donderdag had Shmyhal op de sociale netwerksite Twitter geschreven: "Steun van partners zal onze overwinning versnellen... Ondanks de pogingen van Rusland om onze economie te vernietigen, zullen we samen winnen!"

Verdere toezeggingen van wapens kwamen ook op donderdag, toen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei dat hij toestemming gaf voor 100 miljoen dollar extra Amerikaanse wapens, uitrusting en voorraden voor Oekraïne.

De afgelopen week boekte Rusland zijn belangrijkste overwinning sinds het begin van de invasie, toen Kiev aankondigde dat het zijn garnizoen in een staalfabriek in Mariupol had bevolen zich terug te trekken na een belegering van de stad gedurende bijna drie maanden.
Terwijl de Russische aanval voortduurt, hebben Zweden en Finland de "volledige steun" van de VS voor hun beslissing om het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen, zei president Joe Biden.

Verontrust door de gevechten in Oekraïne hebben beide Scandinavische landen eerder deze week een aanvraag ingediend om lid te worden van het militaire bondgenootschap.

Hoewel de oorlog nog steeds voortduurt, is donderdag het eerste proces over oorlogsmisdaden in verband met de gevechten begonnen.
Het gaat om de 62-jarige ongewapende burger Oleksandr Shelipov, die in een dorpsstraat voor zijn Oekraïense huis werd doodgeschoten.
Drie maanden later wordt de gevangengenomen Russische soldaat die ervan beschuldigd wordt hem te hebben gedood, in Kiev berecht voor een oorlogsmisdaad.

Donderdag stond Kateryna Shelipova, de weduwe van de man, in de rechtbank tegenover de 21-jarige beklaagde. Had hij berouw van zijn misdaad, vroeg ze?

De Russische tankcommandant, Vadim Sjisjimarin, antwoordde dat hij zijn schuld had toegegeven en haar om vergeving had gevraagd. "Maar ik begrijp dat u mij niet zult kunnen vergeven," voegde hij eraan toe.

Kateryna Shelipova was nog niet klaar. "Vertel me alsjeblieft, waarom zijn jullie [Russen] hier gekomen? Om ons te beschermen?" vroeg ze, verwijzend naar Vladimir Poetins rechtvaardiging voor de invasie van Oekraïne.

"Ons beschermen tegen wie? Hebben jullie mij beschermd tegen mijn man, die jullie hebben vermoord?"
De soldaat had daar echter geen antwoord op, constateerden proceswaarnemers.

DE AMERIKAANSE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN ANTONY BLINKEN: NOG 100 MILJOEN DOLLAR EXTRA VOOR

AMERIKAANSE WAPENS, UITRUSTING EN VOORRAAD VOOR OEKRAÏNE...